İddia: Apple ve Google'ın gözü İngiltere Premier Ligi'nde

İddia: Apple ve Google'ın gözü İngiltere Premier Ligi'nde

Dünyanın en prestijli futbol liglerinden biri olan İngiltere Premier Ligi'nin yayın hakları pek çok medya devinin ilgisini çekiyor. 1992'den beri hakları elinde bulunduran Sky Sports son olarak 2013'e kadar geçerli anlaşma için tam 1,6 milyar pound (yaklaşık 4,6 milyar TL) ödemişti. İddialara göre anlaşma yenileme dönemi yaklaşırken Sky'ın olası rakipleri arasında çok tanıdık iki isim de yer alacak. Sky'ın yeni yayın ihalesine katılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Onun dışında ESPN ve Al Jezeera da İngiliz Premier Ligi ile ilgileniyor.

The Daily Mail'in iddiasına göre bu üç medya devinin yanı sıra yayın haklarını satın almak isteyen iki firma daha var; Apple ve Google.

Apple ve Google'ın yayıncılık konusuyla yakından ilgilendiğini biliyoruz. Her iki firma da akıllı televizyon çağında değişmekte olan yayıncılık anlayışının öncüleri olarak anılmak niyetindeler.

Apple, kendi platformu Apple TV'ye özel içeriklere büyük ilgi gösteriyor. Son zamanlarda özel spor içerikleri ile Apple TV'yi zenginleştiren firma Daily Mail'in iddiasına göre iTunes abonelik servisi yapısını kullanarak İngiltere Premier Ligi'ni kullanıcılarına sunmayı ve bu sayede de özellikle iPad cihazlarının satışında büyük artış oluşmasını hedefliyor.

Apple'ın kendi üreteceği özel işlemcisi üzerinde çalıştığı haberleri ile Apple HDTV söylentileri bir arada düşünüldüğünde bu tarz bir yapı özellikle uluslar arası pazarlar için çok ilginç açılımlara neden olabilir.

Daily Mail, Apple'ın yanı sıra Google'ın da İngiltere Premier Ligi yayın haklarına ilgi göstermesinin beklendiğini söylüyor. Google'ın da kendi TV platformunu yaygınlaştırmak için bu tarz özel içeriklere ilgi göstermesi olası görünüyor. Google TV'nin firmanın en büyük gelir kalemi olan reklamlar için de işi farklı boyutlara taşımak açısından önemli olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.