Hamburg Merkezli GoodGame Studios Kral Oyun İle Türkiye Pazarında

Hamburg Merkezli GoodGame Studios Kral Oyun İle Türkiye Pazarında

2009 yılında kurulan GoodGame Studios, 150’yi aşkın çalışanı ile yükselen yerel pazarlara yönelen bir online oyun şirketi. Oyunları 200 ülkede yayımlanıyor. Toplam 41 milyon kayıtlı oyuncuya sahip Goodgame Studios'un 10.000’den fazla portalda faaliyet gösterdiğini ve Kral Oyun ile anlaşma yaparak Türk oyun pazarına girdiğini öğrendik.

2009 yılında Hamburg, Almanya'da kurulan GoodGame'in yeni kurulan Türkiye biriminin yöneticisi de daha önce Mail.ru'nun Türkiye Topluluk Yöneticisi görevini üstlenen ve bize Almanya online oyun pazarından bahseden Yusuf Temur olmuş.

Aylık 70 milyon ziyaretçiyi karşılayan Goodgame Studios, Türkiye pazarına adım atmak konusunda hiç çekinmemesini, Türk sosyal/online oyun pazarının hızlı büyümesine bağlıyor, tıpkı Zynga ve diğer şirketler gibi. Patrick Abrar (Head of Marketing, Sales & Business Development) da GoodGame Studios'da Türkiye’nin konuşulmadığı tek bir günün bile geçmediğini söyleyerek, görmemiz gereken potansiyelin altını net bir biçimde çiziyor.

Flash tabanlı oyunlarla Türk kullanıcılara arasında yer edinmeye çalışacak olan GoodGame, Kral Oyun ile gelir paylaşımına yönelik, çeşitli seçeneklerle zenginleştirilmiş bir anlaşma imzalamış. Kral Oyun daha çok çocuklara yönelik 7500 flash oyunu ile 2003'ten bu yana yine Kaiser Games altında hizmet veriyor ve Webrazzi 2011'de "En iyi oyun sitesi" adayları arasında yer alıyor.

Türkiye pazarında yeni anlaşmalar imzalar da imzalamak üzere olduğunu öğrendiğimiz Goodgame Studios, 2011 yılı içerisinde Türkiye pazarına odaklanabilmek  için çeşitli alanlarda yeni işe alımlar yapmış. Almanya merkezli şirket 2012'de Türk oyun pazarının rekabetçi oyuncularından biri olacak gibi duruyor. Türk oyun pazarının kaç küresel oyuncuyu daha kendine çekeceği ise merak uyandırıyor..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.