Summly: Mobilde Aradığını Bulma Kolaylığı

Summly: Mobilde Aradığını Bulma Kolaylığı

Arama motoru pazarının tartışmasız lideri olan Google ve onu takip eden Bing, Yahoo! ile geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarına giren Yandex, Google'ın akla ilk gelen bilindik rakipleri. Peki ya alternatifler?

Belki şimdilik arama motorlarına güçlü alternatifler ve yenilikler getiren bir yapı kurmak mümkün değil ancak özellikle mobil kullanımının gelişmesi ile ortaya çıkan mobil ihtiyaçlar kullanıcıların isteklerini farklılaştırabiliyor.

Summly, bu boşluktan yola çıkılarak hayata geçirilen mobil bir arama motoru uygulaması. Şu an sadece iOS üzerinde çalışan bir arama motoru olan Summly'nin en büyük özelliği, arama yaptığımız kelimeyi ilgili oldukları alana göre gruplandırması ve arama yaptığınız kelimeye uygun sonuçlara daha hızlı bir şekilde erişmenizi büyük oranda kolaylaştırması.

16 yaşındaki Nick D'Aloisio'nun yaptığı bu uygulamanın vaat ettiği şey; aradığını bulma kolaylığı. Hong Kong'lu milyarder Li Ka Shing'in 250.000$'lık yatırımı ile hayat bulan Summly, kısa süre içerisinde onbinlerce kez indirilmiş. Uygulamanın en büyük eksiği Android ve web versiyonlarının henüz bulunmaması. Ancak planlar doğrultusunda uygulamanın birkaç ay içerisinde Android'e, 2012 yılı içinde de web ortamına gelmesi öngörülüyor. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Uygulamanın tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.