Rovio da Gözünü Borsaya Dikti

2011 yılının son demlerini yaşadığımız günlerde birçok halka arz haberi ile karşılaşıyoruz. Henüz birkaç gün önce Zynga'nın borsaya açılacağı haberini vermiştik. Şimdi de mobil oyun yapımcısı Rovio gözünü borsaya dikti. Angry Birds'ün yapımcısı olarak tanınan Rovio firması, zaten daha önceden de borsaya olan ilgisini belirtmişti.

Finlandiyalı şirket, satın alma tekliflerini redderek, sadece mobil oyun sektöründen değil, açtığı mağazalarda sattığı lisanslı Angry Birds ürünlerinden de bir hayli para kazanmaya başlamış ve halka açılma planları kurmaya başlamıştı

Aynı zamanda Angry Birds için bir sinema filmi planı da olan Rovio'nun, önümüzdeki yıl içerisinde farklı oyunlar da piyasaya sürmesi bekleniyor.

Reuters'a konuşan Rovio'nun CMO'su (Chief Marketing Officer) Peter Vesterbacka'nın aktardığına göre, şirket 2013 yılı içerisinde Hong Kong borsasına açılmayı planlıyor. Genelde teknoloji ve oyun şirketleri Amerikan borsalarında, NASDAQ'ta görüşmeye alışan bizler için de, Rovio'nun Hong Kong borsasına girecek oluşu ilginç bir nokta. Bunun altında yatan sebep ise, Çin pazarının devasa büyüklükte olmasından başka bir şey değil. Rovio, bu geniş pazara daha yakın olmak için IPO'sunu Hong Kong'da gerçekleştirecek.

Ağustos 2011'de Bloomberg'in yaptığı raporlamaya göre, 1.2 milyar $'lık bir değerlemeye sahip olan Rovio'nun Hong Kong borsasında neler yapacağı ve ne kadarlık bir hir hisse satışı yapacağı da büyük merak konusu.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.