Path Yenilendi

Geçtiğimiz ay 1 yaşına giren ve yeni sayılabilecek bir sosyal ağ olan Path yenilendi. Ekim ayında 1 milyon üyeye ulaşan sosyal ağın en önemli özelliği arkadaş sayısının 150 kişi (rakam önceki sürümde 50 kişi idi) ile sınırlı olması.

Yani limitli sayıda arkadaş ekleyebileceğiniz bu uygulama, Facebook'un aksine sadece her anınızı paylaşmaya değer bulacağınız yakın çevreniz ve aileniz ile paylaşımlarda bulunmanızı sağlıyor. Bu da, gizlilik açısından kişisel paylaşımlarına özen gösterenlerin tercih edebileceği önemli bir özellik.

Yeni Path ile birlikte Facebook Timeline'daki gibi bir akış ekranına sahip oluyoruz ve geçmişe doğru ekranımızı aşağılara doğru kaydırabiliyoruz. Path, bir anlamda akıllı dijital bir günlük. Anlık olarak fotoğraf, video, müzik, konum bilgisi ya da yazı paylaşımlarınızı yollayabiliyorsunuz. Bu anlamda, birçok rakibi için de tehlikeli olabilecek bir uygulama.

https://vimeo.com/video/32856179

Google'ın 100 milyon dolarlık satın alma tekliflerini reddedikten sonra bir hayli ismini duyuran Path, kısa süre sonra Trendyol'un da yatırımcısı olan Kleiner Perkins'in yönettiği 8.5 milyon dolarlık bir tur yatırım almıştı. Path kuruluşunda da Digg'in kurucusu Kevin Rose, Facebook'un kurucularından Dustin Moskovitz gibi önemli girişimciler ve Amerika'lı aktör Ashton Kutcher gibi ünlü bir isim ile birlikte çok önemli yatırımcılardan 2.5 milyon dolar melek yatırım almıştı.

Kurucu ekibinin içerisinde, Path için Facebook'taki işinden ayrılan Dave Morin, Napster'ın geliştiricisi Shawn Fanning gibi isimler bulunuyor.  Şimdilik web tabanlı bir arayüzü olmayan sosyal ağı kullanmak için bir iPhone ya da Android işletim sistemi bir akıllı telefona ihtiyacınız var. Path'ın iPhone uygulamasını buradan, Android versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.