Facebook Timeline (Zaman Tüneli) İle Tüm Hayatınız Profilinizde [GÜNCELLENDİ]

Facebook Timeline (Zaman Tüneli) İle Tüm Hayatınız Profilinizde [GÜNCELLENDİ]

Bugün gerçekleşen ve şu dakikalarda devam etmekte olan Facebook f8 konferansı, dünya devi sosyal ağın yeniliklerini su yüzüne çıkardı. En çok dikkat çeken ve elbette sosyal medyada en çok konuşulan özellik olan Timeline'ı önümüzdeki günlerde fazlasıyla duyacağız diye tahmin ediyorum.

Mark Zuckerberg'in tabiriyle, normalde hayatınızın sadece son 15 dakikasını gösteren profil sayfanız, Timeline ile artık tüm hayatınızı çok daha görsel bir yapıda arkadaşlarınıza sunacak.

Fotoğraflarınız, önemli anlarınız, paylaşımlarınız, arkadaşlarınız, videolarınız, dinlediğiniz müzikler gibi birçok farklı bölümde hayatınızı paylaşabileceğiniz "Timeline", tüm yaşantınızın bir ekran görüntüsü diyebiliriz.

https://www.facebook.com/about/timeline adresinden Timeline ile ilgili tüm detayları inceleyebilir ve Facebook'un Timeline'a özel hazırladığı videoyu seyredebilirsiniz.

Ayrıca sabırsızca merak edenler için aşağıda sizler için Timeline'a ait bazı görseller de paylaşıyoruz.

GÜNCELLEME 1: Facebook Timeline, yeni öğrendiğimiz Türkçe adıyla Zaman Tüneli'nin videosunu aşağıda paylaşıyoruz.

GÜNCELLEME 2: Facebook'tan gelen Timeline (Zaman Tüneli) ile ilgili basın bültenini aşağıda paylaşıyoruz.

Facebook, genel merkezinin bulunduğu San Francisco’da düzenlediği geleneksel f8 geliştirici konferansında, merakla beklenen yeniliklerini Mark Zuckerberg’in açıklamalarıyla tüm dünyaya canlı yayınla duyurdu. Facebook, ‘Profil’ sayfasını baştan yaratarak geliştirdiği "Zaman Tüneli" sayfası ile 800 milyonu aşkın kullanıcısına kendilerini çok daha farklı ve kapsamlı şekilde ifade edebilecekleri bir platform sunacak. Facebook kullanıcılarının halihazırda kendileriyle ilgili paylaşmak istedikleri bilgilere yer verdikleri “Profil” sayfasının yerine geçecek olan “Zaman Tüneli” sayfasında kullanıcıların yaşamlarıyla ilgili tüm hikayeleri ve paylaşımları geriye doğru kronolojik sıra içinde yer alacak. “Zaman Tüneli “ bu özelliğiyle kullanıcıların yaşamlarında önem verdikleri her şeyi tek sayfada bir araya getirebilmesini ve paylaşabilmesini sağlayacak.

Mark Zuckerberg, “Zaman Tüneli” ile birlikte Facebook’un uygulamalar açısından da yeni bir döneme girdiğini açıkladı. Facebook üzerinde artık iletişim uygulamaları ve oyunların yanısıra müzik, video ve haber paylaşımını kolaylaştırıcı medya uygulamaları ile kullanıcıların günlük yaşamlarındaki spor ve eğlence benzeri etkinliklerini paylaşmalarını kolaylaştırıcı uygulamalar da daha çok geliştirilecek ve kullanımları kolaylaşacak.

Facebook’un sosyal medyada devrim yaratacak yenilikleri, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılar için aktif hale gelecek.

Zaman Tüneli

Facebook kurulduğunda isim, fotoğraf ve bazı temel bilgilerden oluşurken, zamanla fotoğraf albümleri, videolar ve güncel etkinliklerin yer aldığı aktif sayfalar haline gelen “Profil” sayfasının yerini alan “Zaman Tüneli”, Facebook’un gelişimindeki en önemli adımlardan birini teşkil ediyor. Kullanıcıların, kendilerini ve yaşam hikayelerini diledikleri içerikte ve kapsamda, tek bir sayfada derlemelerini ve paylaşabilmelerini sağlayacak “Zaman Tüneli”nde, uygulamalardan gelen bilgiler de istenirse otomatik olarak yer alacak. Örneğin Facebook üzerinden müzik dinleyen bir kullanıcının dinlediği müziklerin bilgileri, eğer isterse doğrudan “Zaman Tüneli”ne eklenecek. Böylece her kullanıcının yaşam hikayesini yansıtan “Zaman Tüneli” içinde, paylaşımların yanı sıra geçmişte dinlediği müzikler, izlediği videolar, ziyaret ettiği yerler gibi tüm etkinlikleri yer alabilecek.

Herkesin kapak fotoğrafı olacak

Facebook’un yeni “Zaman Tüneli” sayfasının tasarımının üst bölümünde kullanıcıların kendilerini ifade eden diledikleri bir kapak fotoğrafının yer alacağı bir alan bulunuyor. Kullanıcılar diledikleri görsele yer vererek bir albüm kapağı gibi kendi zaman tünellerinin kapağını oluşturabilecek. Ayrıca kapak fotoğrafının sağ tarafında bulunan hızlı erişim zaman cetveli sayesinde zaman tünellerinin dilenen anına hızlıca erişilebilecek.

Günlükten seçilebilecek

Facebook kullanıcıları Zaman Tüneli sayfalarının içeriğini, kullanıcı günlükleri üzerinden rahatça yönetebilecek. Tüm paylaşımlarının yer aldığı günlükten paylaşmak ya da gizlemek istediği iletileri seçebilecek olan kullanıcılar dilerlerse Zaman Tüneli sayfalarını sadece fotoğraf ya da sadece video gibi belirli başlıklar altındaki paylaşımlarının yer alacağı şekilde filtreleyebilecek.

GÜNCELLEME 3: Facebook timeline ile ilgili resmi ekran görüntülerini yayınladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.