2011 - 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi - Nevzat Aydın

2011 - 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi - Nevzat Aydın

2011 ve 2012 yılını değerlendirmesini istediğimiz isimlerden biri de yemeksepeti.com'dan ve Dragon's Den'den tanıdığımız Nevzat Aydın.

Serkan Ünsal: 2011 yılında kaç yatırım yaptınız ? Nevzat Aydın: 2011 yılında toplamda 5 projeye yatırım yaptım.

S.Ü: 2012 yılında kaç yatırım planlıyorsunuz ? Nevzat Aydın: Tahmin etmek zor, çünkü güzel projeler geldiğinde reddetmesi zor olabiliyor ama 2 girişime yatırım yaparım diye düşünüyorum.

S.Ü: Yatırım yaptığınız alanlar nelerdir ? (E-Ticaret, Sosyal Oyun...) Nevzat Aydın: E-ticaret ağırlıklı projelere ilgi duyuyorum ancak klasik sektörler de var özellikle Dragon’s Den tarafından çok farklı sektörden girişimlere de yatırım yapabiliyorum.

S.Ü: 2012 hangi alanların yıldızı parlayacak ? Nevzat Aydın: E-ticaret dikeyleri, mobil ve entertainment alanlarının yıldızı oldukça parlayacak.

S.Ü: Yatırım yaparken ilk önceliğiniz nedir ? Nevzat Aydın: Girişimcinin karakteri benim için önemli konu. Bununla ilgili ipuçlarını zaten Dragon's Den'de de vermeye çalışıyorum.

S.Ü: Girişimciye en çok sorduğunuz soru nedir ? Nevzat Aydın: "neden bu proje?" sorusu cevabını en merak ettiğim sorulardan biri. Girişimcilerin çoğu farklı cevaplar veriyor. Bu soru benim için önemli.

Nevzat Aydın'dan aldığımız tüyolar bu sene oldukça gözde olan dikey e-ticaret siteleri ve diğer yatırımcıların da söylediği gibi mobil alan gözüküyor. Entertainment'ın yıldızı parlayacak derken de oyunları ilk başta düşünmek gerekiyor sanırım.

"Neden bu proje ?" sorusu ise oldukça ilginç bir soru, benim önerim projenin ölçeklenebilirliği ve sizin projeye katacağınız değer bu sorunun cevabında önemli yer tutuyor. Nevzat Aydın'a girişimlerini anlatmak isteyenlere Dragon's Den programını da izlemelerini öneririm, neye önem verdiğini, ne tip sorular sorduğunu anlamak için iyi bir fırsat.

Not: Daha önceden de söylediğimiz gibi 2011-2012 değerlendirmesi yapmamızı istediğiniz kişi ve kurumları bize bildirmeniz yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.