Year In Review: 2011'de Twitter'da En Çok Konuşulanlar

Year In Review: 2011'de Twitter'da En Çok Konuşulanlar

2011'in sonuna gelirken popüler sosyal ağlar birbiri ardında yıl boyunca ellerinde oluşan veriyi paylaşmaya başladılar. Geçtiğimiz günlerde Facebook'un açıkladığı 2011'in en popüler konusu gibi Twitter'da 2011'in en çok konuşulan başlıklarını açıklıyor.

Twitter'ın Aralık'ın başında başlattığı YearinReview sayfalarında hergün bir parça eklenerek Twitter'da 2011'in önemli olayları öne çıkarılıyor. Bugün 4. parçasıda yayınlanan Twitter YearinReview sayfalarında şimdiye kadar Yılın Hikayeleri (The year in stories), Kim Katıldı? (Who joined?), Gündem Başlıkları (Hot Topics) ve Saniye Başına Tweet (Tweets per second) başlıkları yayınlandı.

Birçok ilginç bilginin paylaşıldığı istatistiklerde benim en çok ilgimi çeken Hot Topics başlığı oldu, yıl içerisinde en çok hakkında bahsedilen olay ve kişileri listeleyen sayfa incelemeye değer.  

Buna göre en çok kullanılan HashTag #Egypt yani Mısır olurken, en çok konuşulan haber ise Mübarek'in istifası olmuş ikinci sırada ise Usame Bin Ladin'in öldürülmesi yer alıyor. Usame Bin Ladin'in ölümü Facebook'ta birinci sırada yer alıyordu.

Özenle hazırlanmış tabloda en çok konuşulan televizyon programları, futbolcular, filmler, müzik, nba, artistler ve aktristler, şehirler, yiyecek ve içecekler dahi yer alıyor. Bizi nispete daha çok ilgilendiren Teknoloji başlığında ise ilk sırada Mac App Store'un yer alması gerçekten ilginç. Listede 4 tane Apple ürünü/servisi yer alırken, Mozilla Firefox'un da yer alması ilginç

Twitter'ın 2011 yılına dair paylaştığı bir diğer bilgi ise olaylara göre saniye bazında atılan tweet sayılar. Buna göre saniyede en çok tweet MTV Video Ödülleri gecesinde atılmış, rekor ise saniyede 8.868 tweet olarak kaydedilmiş. Listede yer alan Steve jobs'un istifası saniyede 7.064 kere tweetlenirken ölümü ise 6.049 kere tweetlenmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.