2011 - 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi - Pamir Gelenbe

2011 - 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi - Pamir Gelenbe

2011 ve 2012 yılını değerlendirmesini istediğimiz isimlerden biri de Hummingbird Ventures'dan tanıdığımız Pamir Gelenbe.

Serkan Ünsal: 2011 yılında kaç yatırım yaptınız? Pamir Gelenbe: 2011 yılında HummingBird Ventures olarak 3 yatırım yaptık.

S.Ü: 2012 yılında kaç yatırım planlıyorsunuz? Pamir Gelenbe: Şu anda görüştüğümüz bir çok girişimci var, 2012'de de birçok girişimci ile görüşeceğiz, biz oldukça fazla girişimci ile biraraya geliyor ve onları dinliyoruz. En fazla 3-4 girişime yatırım yapacağız diye tahmin ediyorum.

S.Ü: Yatırım yaptığınız alanlar nelerdir? (Internet, mobil, E-Ticaret, sosyal oyun...) Pamir Gelenbe: Internet, E-ticaret, mobil, cloud computing ve oyun en çok ilgilendiğimiz ve yatırım yapmak istediğimiz konuların başında geliyor.

S.Ü: 2012 yılında hangi alanların yıldızı parlayacak? Pamir Gelenbe: Mobil konusunda oldukça heyecanlıyız, mobil'in 2012 yılının yıldızı olacağını düşünüyorum.

S.Ü: Yatırım yaparken ilk önceliğiniz nedir? Pamir Gelenbe: Ekibin kalitesi bizim için 1 numaralı konu. Ekibiniz iyiyse bizim gözümüzde daha en baştan artı puan alıyorsunuz.

S.Ü: Girişimcilere en çok sorduğunuz soru nedir? Pamir Gelenbe: Girişimcilere o kadar çok soru soruyoruz ki bir tanesini seçmek bizim için inanın çok zor. Tüm sorularımız bizim için önemli :)

Pamir'in cevaplarından anladığımız kadarıyla mobil uygulamalar, platformlar, cloud computing ve oyun konusunda projeleri olan, iyi bir ekibe sahip olanlar Hummingbird Ventures'dan yatırım alma konusunda bir adım önde. Özellikle Facebook'un mobile verdiği önem, HTML5'in 2012'de biraz daha geniş kullanıma ulaşacağı varsayımından yola çıkarsak ben de kişisel olarak mobilin 2012'de çok çok önemli olacağını düşünüyorum.

Mobil üzerinde telefon bağımsız HTML5 oyun platformları bir açılım olabilir. Cloud Computing her ne kadar ülkemizde çok büyük firmaların (operatörlerin, ISS'lerin) konusuymuş gibi bir algı oluşsa da Heroku gibi PaaS+Cloud Computing servislerinin teknoloji tarafı güçlü küçük firmalar tarafından da yapılabileceğini ve başarılı olabileceğini düşünüyorum.

Not: Daha önceden de söylediğimiz gibi 2011-2012 değerlendirmesi yapmamızı istediğiniz kişi ve kurumları bize bildirmeniz yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.