Beriltech'in kurucusu Devrim Demirel, Türkiye’nin en popüler program indirme sitelerinden biri olan Tamindir.com'a da yatırım yapmış ve gelecek yeniliklerin haberini vermişti. Kısa süre önce yenilikleriyle dikkatimi çeken Tamindir.com'un gelişmeleri hakkında Devrim Demirel'den detaylı bilgiler aldık.
Caner Bayraktar'ın kurucusu olduğu Tamindir.com, küçük ve mutlu bir ekip ile 2004 yılından beri bir geliştirilen ve büyüyen başarılı bir girişim. 2011 yılında tamamen baştan yazılan platform bence şimdiye kadarki en iyi kullanıcı arayüzüne kavuşmuş. Yeni arayüzü başarılı gösteren önemli detaylar ise Tamindir.com'un içerik tarafında attığı adımlarda saklı.
Tamindir, tasarımının yanında, içerik tarafını ve iş modelini de revize etmiş. Video, mobil ve web uygulamaları bölümü ile teknoloji dünyasından haberlerin girildiği bir bloga da bünyesinde yer açmış. Şimdilik pasif olduğunu gördüğümüz bir de oyun bölümü var ki Tamindir için ciddi bir trafik kaynağı olacağı su götürmez bir gerçek.
Devrim Demirel de yatırım haberini yaptığımız Temmuz ayından bu yana yüzde 15'lik bir büyüme gösterdiklerini ifade ediyor ve bu etkiyi şimdiden doğruluyor.
Kasım ayında 8,5 milyon tekil üyeye ulaşılmış ve reklam sayfasında gördüğümüz kadarıyla günlük 300.000'den fazla ziyaretçive 1 milyondan fazla sayfa gösterimine erişilmiş. 2012 için ise yüzde 50 gibi zor ama olası bir büyüme hedefi var. Bu hedefin İngilizce hazırlanan program yükleme sayfasına bağlı olarak yapılacak bir yurt dışı açılımıyla çok daha ileri gideceğini de düşünebiliriz ama henüz bu konuda henüz bir bilgi yok.
Yazılım zenginliğinin arasına güncel bir bilgi akışı ekleyen Tamindir, özel hazırlanmış Türkçe videolar için de bir video stüdyosu kurmuş. Bu stüdyo çekimler, cihaz ve yazılım incelemeleri ile özel röportajların kaynağı olarak konumlandırılmış.
Yeni üyelik sistemi de devreye alan Tamindir.com'da kullanıcı profillerine program listeleri oluşturma özelliği eklenmiş. Gerçek zamanlı kullanıcı aktivitelerinin paylaşımı ile kullanıcılar arasında sosyal etkileşim güçlendirilmiş. Bu özellikler elbette yeni keşfedilmiş değil ancak böyle bir platformda bir araya getirilmesi, kullanıcıların siteye bağlılığı açısından oldukça önemli bir vizyonun temelini oluşturuyor.
CNT Bilişim arama tarafında da Tamindir için geliştirmeler yapmış. Mobil cihazlar, web uygulamaları ve bulut bilişim ürünleri platforma eklenmeye başlanmış. Yeni arşiv özelliği ise programların eski sürümlerini indirmeyi mümkün hale getirmiş. Türkiye'de en çok indirilen programları da Tamindir CDN servisine aktarılmış.
Biraz Quixey havasına büründüğünü gördüğüm Tamindir.com'un artık amatör ve profesyonel internet kullanıcıları tarafından daha da sevileceğine şüphe yok. Bu platformun mobil tarafı için yapılan çalışmalar ise yıl sonunda daha detaylı bilgi sahibi olacağımız büyümenin diğer önemli bir göstergesi. CNT Bilişim'in Türk girişimcilerine örnek bir uyum sergiliyor olması ise işin cabası...