Grupfoni'nin Hisse Satışı Doğrulandı

11 Kasım'da Grupfoni'nin %55'e yakın hissesini kimliği gizli tutulan bir yatırımcı grubuna sattığını paylaşmıştık. Bugün ise konuyla ilgili satışa aracılık eden NOAH Advisors'dan açıklama geldi.
Grupfoni'nin Hisse Satışı Doğrulandı

11 Kasım'da Grupfoni'nin %55'e yakın hissesini kimliği gizli tutulan bir yatırımcı grubuna sattığını paylaşmıştık. Bugün ise konuyla ilgili satışa aracılık eden NOAH Advisors'dan açıklama geldi.

Gerçekleşen hisse satışının oranına yer vermeyen ama çoğunluk hissenin satıldığını doğrulayan NOAH Advisors, satın almayı yapan grubu da İsviçre'li bir yatırım şirketi Quants Financial Services AG olarak duyurdu.

Bizlere gönderilen açıklamada Grupfoni hakkında detaylı bilgilere de yer veriliyor. Buna göre, Grupfoni'nin şu anda 1,4 milyon üyesi ve günlük 150.000 ziyaretçisi bulunuyor. Ayrıca şirketin bugüne kadar 1,4 milyon kupon sattığı ve 7000 teklif sunduğu da yatırımla ilgili bilgiler arasında paylaşılmış.

GÜNCELLEME: Grupfoni Genel Müdürü Burak Hatipoğlu NOAH Advisors tarafından gönderilen verilerin güncel olmadığını bildirdi ve bugün itibariyle 1,93 milyon üye, 200-230 bin arası tekil ziyaretçi, toplam 13.595 teklif ve toplam 1.489.000 kupon satışı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Quants Financial Services AG'nin bizim de ilk haberimizde paylaştığımız gibi Grupfoni'nin ilk yatırımcıları Klaus Hommels ve Oliver Jung'a ait hisseleri satın aldıkları da bu açıklamayla birlikte doğrulanmış oldu. Ayrıca Emre Kurttepeli de gerçekleşen hisse satışında Grupfoni'den çıkış yapan ilk yatırımcılar arasında.

Konuyla ilgili bilgiler bize ulaştıktan sonra Quants Financial Services AG'yi araştırdık ve şirketin yönetim kurulunda Alper Erinç ve Ali Can Kaya isimleri dikkatimizi çekti.

Bu noktada paylaşmamızda fayda var. Yatırımı gerçekleştiren ismi gizli tutulan yatırımcılar burada paylaşmış olduğumuz yatırım şirketinin yönetim kurulu üyeleri olmak zorunda değil. O yüzden yanlış bir algı olmaması gerekiyor. Ama en azından bu araştırmamızla birlikte Quants Financial Services AG isimli İsviçre merkezli bir yatırım şirketi de Türk yatırımcıların bulunduğu bir grup olarak artık radarımıza girmiş bulunuyor.

Aşağıda NOAH Advisors tarafından paylaşılan ve yatırım hakkında genel bilgileri içeren dökümanı paylaşıyoruz.

Grupfoni Transaction Case S... by Arda Kutsal on Scribd

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.