Twitter'a Etkinlik Sekmesi Eklendi ve Bahsedilenler Bölümü Yenilendi

Twitter'a Etkinlik Sekmesi Eklendi ve Bahsedilenler Bölümü Yenilendi

Twitter'ın ilk yıllarını oldukça boş geçirdiğini düşünenlerdenim ama gelir modelini çeşitlendirmeye başladıktan sonra güzel yenilikler yaptı. Bugün karşımıza çıkan yenilik ise kullanıcılar arası etkileşimi biraz daha arttıracak gibi görünüyor.

Bugün Twitter sekmeleri arasına eklenen "Etkinlik" başlıklı bölüm, Twitter'ın ifadesiyle; takip ettiğiniz kişilerden favoriler, takip edilenler, tekrar paylaşılanlar (retweetler) ve daha fazlasını sunuyor. Diğer kullanıcılardan görüntülenen bu etkinlikler aynı zamanda sağ menüde görüntüleniyor.

Twitter'ın Türkçe açıklamayla yayına aldığını gördüğümüz bu yenilik aynı zamanda sizden bahsedenler sekmesinin içeriğinin de değiştiğini haber veriyor. 

Sizden bahsedenler (@kullanıcıadınız) sekmesinde önceden sadece size verilen cevaplar görüntüleniyordu. Artık bu sekmeye sizin paylaşımlarınızı tekrar paylaşanlar ve sizi takip etmeye başlayanlar gruplar halinde görüntüleniyor.

Eğer Twitter'da sizi takip edenler ve tekrar paylaşılan gönderileriniz için e-posta bildirimi almayı tercih ediyorsanız artık bundan vazgeçebilirsiniz.

Bu yeniliklerin aslında tek karşılığı var, zaman tasarrufu. Etkinlik sekmesinde görülen yenilikler normalde arkadaşlarınızın profiline giderek görebileceğiniz bilgileri önünüze getiriyor. Bahsedilenler sekmesindeki değişiklik de aynı şekilde kendi profilinizde bir kaç tıkla görebileceğiniz değişiklikleri tek noktaya topluyor.

Twitter'ın kullanılabilirlik adına geliştirmeler yapmasının amacı malum. Kullanıcıların Twitter içindeki etkileşimini arttırmak ve yüzde 40 dolayındaki pasif kullanıcıyı aktifleştirmek.

Reklamveren sayısı artan ve Türkiye'de de reklamverenini bulan Twitter'dan artık daha fazlasını bekleyebiliriz..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.