Foursquare Web Arayüzünü Yeniledi

Foursquare neredeyse tanındığı günden beri kullandığı web arayüzünü bugün yenileyerek kendisini mekan keşfetme servisine daha da yaklaştırdı. Geçtiğimiz aylarda listeler özelliğini yayına alan ve bu özellikle bir süredir veri toplayan Foursquare, web arayüzünde yaptığı değişiklikte bu verilerden çokca yararlanmış.

Ana sayfasının tepesine aktif bir harita koyan servis, web tarayıcınız üzerinden yerinizi belirleyerek size yakındaki mekanları tavsiye ediyor. Sürekli gittiğiniz yerlerin dışında ağırlıklı olarak çevredeki restorant ve cafeleri öneren servis, ana sayfasında arkadaşlarının listelerini ve markaların Foursquare'deki sayfalarını ön plana çıkartmış.

Facebook'un başı çektiği marka sayfaları savaşında, Google+'ın arkasından sanırım Foursquare'de bu alana biraz daha yoğunlaşmak istiyor. Bizim de aylar önce açtığımız ancak hiç duyurmadan 2700'ün üzerinde takipçisi olan Webrazzi'nin Foursquare sayfasını da bu fırsatla paylaşalım.

Kullanıcı profilleri, mekan sayfaları ve liste sayfalarıyla baştan aşağı yenilenen arayüzüyle Foursquare'in web tarafının artık daha çok kullanıcı çekeceği şüphesiz. Kullanıcı profilleri ve mekan sayfalarında benzer bir tasarım hayata geçiren servis, bu sayfalarda daha büyük resimler ve temiz bir tasarım kullanmış. Webrazzi Office'in sayfasına örnek olarak göz atabilirsiniz.

Ana sayfa olarak seçilen aktivite sayfasında kullanışlı değişimlere gidilmiş ve arkadaşlarınızın yaptığı check-in'lere hızlıca sayfa üzerinden yorum yapabilmeniz sağlanmış.

Kullanıcılarının hemen hepsinin mobil cihazlar üzerinden ulaştığı Foursquare, uzun süredir görmezden geldiği web arayüzünü başarılı bir şekilde toparlamış. İnsanların denemek isteyebileceği listeler ve mekan sayfalarıyla servisi daha dolu bir hale getiren servisin bundan sonraki adımını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.