Mobil Oyunlar Nereden Kazanıyor? [İnfografik]

Mobil Oyunlar Nereden Kazanıyor? [İnfografik]

Mobil oyunların oyun sektöründeki ağırlığı her geçen gün artıyor. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde %50'nin üzerinde büyüme göstermesi beklenen sektöründeki en hızlı büyüyen platform ise mobil oyunlar.

Şimdiden gelirleri tüm taşınabilir Nintendo ve Sony cihazlarının gelirlerini geçmeyi başarmış olan mobil oyunlar aslında henüz yolun başında. Pazar çok genç ve alışkanlıklar yeni yeni oluşmaya, oturmaya başlıyor. Sektörün gelir modelleri de, kullanıcıların beklentilerinin şekillenmeye başlaması ile birlikte şimdiden önemli değişimler göstermeye başladılar bile.

Mixpanel ise farklı kaynaklardan bir araya getirdiği veriler ile mobil oyun dünyasında gelir modellerinin dünü ve bugününü keyifli bir infografik üzerinde gösteriyor.

İnfografikte yer alan ilginç bilgilerden ilki ücretli mobil oyunların büyük düşüşünü ortaya koyuyor. 2010 yılında mobil oyunların ABD'deki gelirinin %92,5'i ücretli oyunlar tarafından oluşturulurken, bu oranın 2014'te %12,5'e düşeceği tahmin ediliyor. Yani kullanıcılar ücretli oyunlardan yavaş yavaş uzaklaşmaya ve oyun içi satın almaların mümkün olduğu ücretsiz oyunlara doğru yol almaya başlıyorlar.

Haziran 2010'da en çok indirilen 200 iOS oyununun gelirlerinin sadece %9'u ücretsiz oyunlar tarafından üretilirken, sadece bir yıl sonra bu oran %52'ye yükselmiş durumda. Oyun içi satın almalarda ortalama ödenen rakam ise 14 dolar olarak hesaplanmış.

2011 için mobil sanal ürün satışlarının 3 milyar dolarlık bir pazar olduğu hesaplanıyor. 2016 yılında ise bu pazarın yaklaşık %166 büyüme göstererek 8 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Oyunlarda en çok tercih edilen sanal ürünler %68'lik oran ile tüketilebilen (belli bir süre etkisi olan) sanal ürünler. Mobil oyunlarda harcanan paranın %30'u dayanıklı (oyuncuya devamlı fayda sağlayan) sanal ürünlere gidiyor. Kişiselleştirmeye harcanan para ise toplamın sadece %2'si civarında.

Ücretsiz oyunlarda, kullanıcılarının oyun içi satın almaya yatkın olması büyük önem taşıyor. Ve yapılan araştırmaya göre iPhone bu konuda önemli bir avantaja sahip. Ücretisiz bir oyuna sahip olan iPhone kullanıcılarının oyun içi satın alma gerçekleştirme oranı %13. Diğer tüm cihazların ortalaması ise %3'te kalıyor.

İşte tüm bunların ve daha fazla detayın bulunduğu infografik…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.