BeyazKutu.com: iLab Ailesine Yeni Bir Özel E-ticaret Sitesi Katıldı

BeyazKutu.com: iLab Ailesine Yeni Bir Özel E-ticaret Sitesi Katıldı

Özel alışveriş sitelerinin sayısında kısa süre öncesine kadar hatırı sayılır bir artış vardı. Büyük oyuncuların öne çıkmasıyla bu artış azaldı ve tabiri caizse sadece büyük oyuncuları konuşur olduk. Beyazkutu.com bu noktada kendini gösterdi ve iLab yatırımıyla pazarda olduğunu hissettirdi.

Beyaz Kutu'nun Genel Müdürü Hamdi Külahcıoğlu'ndan aldığımız bilgiye göre bu yılın Ocak ayında tam olarak hizmete açılan girişim, şu anda 250.000 üyeye ve aylık 2.500-3.000 siparişe ulaşmış. Hedef kitlenin bir göstergesi olarak, sepet başına (indirim odaklı) özel alışveriş sitelerinin 3 katı civarında bir ortalama yakalamış. Organik bir büyüme gösteren Beyaz Kutu, müşterilerinin yüzde 40'ına 2 veya daha fazla satış yapmayı başarmış ve yolu iLab Ventures ile kesişmiş.

Hamdi Külahcıoğlu, kurucu ortakların (Serdar Çınar, CTO) 1 milyon TL yatırdığı Beyaz Kutu'nun "iLab (kullanacağı opsiyonla birlikte) ile 2.250 milyon TL civarında" bir yatırıma ulaştığını ve aynı oranda başka bir yatırımın da son aşamasına geldiklerini paylaşıyor. iLab ise Gittigidiyor ve Unnado'dan sonra yeni bir e-ticaret yatırımı daha yapmış oluyor ve özel alışveriş modeline yeni bir ivme kazandıracağa benziyor.

iLab'ın Beyaz Kutu'ya neden yatırım yaptığını biraz daha açalım. Kendini bir çok popüler markanın online yetkili satıcısı olarak konumlandıran Beyaz Kutu, özel alışveriş modelinin temelinde yatan sezon dışı (outlet)çizgiye pek yaklaşmıyor. İndirimli ürünleri satışa sunarken ağırlıklı olarak sezon ürünlerine odaklanıyor. Aynı zamanda sadece Beyaz Kutu'ya özel ürünler satışa sunmak için bazı markaları yurt dışından ithal ediyor. Bu da iLab'ı Limango, Markafoni, Trendyol üçgeninin ortasına düşmekten kurtamış oluyor ve iLab'ın önüne daha rahat bir yol açıyor.

Her ne kadar indirimli alışverişin çekici bir yanı olsa da, sezon alışverişine yönelen e-ticaret mağazaları e-ticaret pazarında kendine yer bulacak. Hali hazırda bu pazara odaklanan, indirimli ürün tabanını yükselten bir kaç büyük özel alışveriş sitesi var. Yıl sonunda 20 milyar TL'yi geçmeye hazırlanan e-ticaret hacmimiz de bu şekilde katlanarak büyümeye devam edecek..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.