5. Yılındaki Şirketçe'nin Yeni Sürümü ve Son Rakamlar

5. Yılındaki Şirketçe'nin Yeni Sürümü ve Son Rakamlar

Devrim Demirel'in kurucusu olduğu BerilTech'in girişimi Şirketçe.com, 5. yılda yeni sürümü ile büyümesini hızlandırdı. Mart ayında eklenen semantik modülü sayesinde şirketlerin yanı sıra ürün ve hizmetlerin de hangi sektöre ait olduklarını özel algoritması sayesinde belirleyebiliyor. 2007 yılında kurulan Şirketçe; şirketlerin kendilerini tanıtmasına, arama motoru sayesinde ilgilendiğiniz konudaki şirketleri bulmaya ve ticari talep göndermeye yardımcı oluyor.

Eylül ayında 100.000 kayıtlı üye şirket sayısına ulaşan Şirketçe ayrıca içeriğinde bulunan toplam işletme sayısını da son 9 ay içerisinde yaklaşık %32 oranında arttırarak 350 bini geçmiş durumda.

İşte servisin yeni sürümünde öne çıkan detaylar ve Şirketçe.com ile ilgili aldığınız ilginç bir duyum…

Ayda 1 milyonun üzerinde ziyaretçiye hizmet veren Şirketçe üzerinden her gün binlerce ticari talep gönderiliyor ve her ay on binlerce ticari arama gerçekleştiriliyor. Site üzerindeki bu aramalar firmalar için iş imkanları yaratmanın yanı sıra sektörlere ait trendleri ortaya koyması açısından da önemli.

Örneğin son bir ayda en büyük artışı gösteren aramalar arasında Cam Damacana, Abiye, Tekstil, Motor kiralama ve Ucuz nakliyat göze çarpıyor. Tüm aramaların büyük kısmı üç büyük şehirde gerçekleştiriliyor.

Aramaların %56,7'sini oluşturan bu şehirler arasında İstanbul %30,6 ile önde giderken, ardından %16,5 ile Ankara ve %10,5 ile İzmir geliyor. İstanbul ve Ankara'da en çok inşaat sektörüne yönelik firmalar aranırken, İzmir'de Gıda sektörüne ait firmalar öne çıkıyor.

Şirketçe'nin yeni sürümünde aramalar artık harita üzerinde de görüntülenebiliyor. Arama sonuçları, ürün-hizmet ve sektör sayfalarında görebileceğiniz harita yapısı şirketlerin konumlarını bir bakışta ayırt edebilmeyi sağlıyor. Benzer şekilde artık şehrinizdeki firmaları harita üzerinden seçmek mümkün.

Yeni sürümdeki en ilgi çeken özelliklerden biri de istatistik servisi. Sitenin üyeleri giriş yaptıktan sonra istatistik sekmesinden günlük, haftalık ve aylık ziyaretçi sayılarını, sayfa gösterimlerini, trafik kaynaklarını ve anahtar kelimeleri grafiksel bir yapı üzerinde inceleyebiliyorlar.

Son bir not olarak da Şirketçe'nin büyüyen potansiyelinin dikkat çektiğini, aralarında bankaların da bulunduğu bazı kurumlarla iş ortaklığı veya ortaklık görüşmelerinin yapılmakta olduğuna dair aldığımız bir duyumu da aktaralım. Devrim Demirel'den yukarıdaki bilgileri alırken bu duyumumuzu sorduk ancak konu hakkında yorum yapmak ve detay vermek istemedi. Ama yine de, yakın zamanda Şirketçe ile ilgili bir ortaklık ya da yatırım haberi verirsek hiç şaşırmayın...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.