Newsstand iPad'de Dergi Satışlarını Artırmaya Başladı

Newsstand iPad'de Dergi Satışlarını Artırmaya Başladı

Apple, iPod ile müzik endüstisinin kurtarıcısı oldu. Dolayısıyla basılı yayınların yaşadığı sıkıntıya neyin çare olacağı konusunda fikir yürütmek zor olmuyor. iPad, yeniden dergi ve gazeteler ile birlikte anılmaya başlıyor.

İlk zamanlarda iPad dergileri merak uyandırsa da zamanla ilginin azaldığı göze batmıştı. Ancak iOS 5 ile gelen Newsstand, durumu toparlamış gibi görünüyor.

Geniş bir yelpazeyi yöneten dergi yayıncısı Conde Nast'in online abonelik satışı haftalık ortalama yüzde 268 oranında, tek dergi satışları ise önceki 8 hafta göz önüne alındığında yüzde 142 oranında yükselmiş. Bu ilginin sebebini iOS 5'in iPhone 4S ile resmi olarak yayınlanmasına ve milyonlarca kişinin iOS 5 ile beraber Newsstand'a kavuşmasına yorabiliriz.

Hatırlatmak gerekirse, Newsstand, iPad'de gazete, dergi vb. yayınlar için sunulan abonelik modelini destekliyor ve abone olunan içeriklerin güncel sayılarını bir arada sunuyor. Apple eliyle sunulan bu uygulamanın kullanıcı tarafında kolay kabul gördüğüne şüphe yok. Bu da satışlara olumlu şekilde yansıyor. Zaten Apple da Newsstand için "derginizin kapınıza bırakılması" şeklinde bir benzetme yaparak uygulamanın kullanıcı deneyimine dikkat çekiyor.

Google ve Facebook'un dijital müzik işine girmesi Apple'ın iTunes tarafında içerik gelirlerini düşürecek olsa da Newsstand'in o taraftaki kayıpları kapatacak yeni iTunes olması mümkün olabilir. Diğer yandan e-kitap tarafında öncü olan Amazon'un Kindle Fire adlı bir tablet çıkarması Apple'ın Android karşısında daha çetin bir mücadele vermesi gerektiğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.