Sponsor Pay Türkiye Pazarında Büyümek İstiyor

Sponsor Pay Türkiye Pazarında Büyümek İstiyor

Sponsor Pay sosyal oyunlarda alternatif bir reklam platformu olarak sanal para ekonomisinde sahip olduğu yeri güçlendirmek için Türkiye pazarına ısınıyor. Sponsor Pay Türkiye Ülke Müdür Afşın Avcı ile yaptığımız röportajın ardından şirketin Türkiye planları hakkında bazı bilgiler aldık.

Türkiye'nin sıcak bir pazar olduğunun farkında olan Sponsor Pay, sosyal oyun sektöründe ilerlemek için Türk sosyal oyun geliştiricileri ve yayıncılarıyla işbirliklerine odaklanmış durumda. Türkiye'nin hareketli internet pazarından etkilenen Sponsor Pay kurucularından, Yönetim Kurulu Başkanı olan Andreas Bodczek, aktif Türk kullanıcılarının reklam verenler için ciddi bir potansiyel taşıdığını söylüyor. Bu hafta Webrazzi Summit'e de katılan Afşın Avcı ise Türkiye'nin sürdülebilir ve kaliteli bir pazar olduğu görüşünde.

Facebook'taki CPC reklam fiyatları Türk kullanıcılarını reklam verenler açısından tartışmalı bir konuma taşısa da online oyunlara sıkı bir bağlılığa sahip olmamız Sponsor Pay ve benzeri platformlar için önem taşıyor. 

Sponsor Pay'in verdiği bilgiye göre Mynet günlük 1 milyon aktif kullanıcıya (daily active users, DAU), online oyunlara odaklanmış olan Joygame de her gün yarım milyon aktif kullanıcıya ulaşıyor. Peak Games‘in Earlybird VC‘den aldığı yatırımı hatırlatan Berlin merkezli küresel şirket, Türkiye ve Ortadoğu'yu hedefleyerek 100 ülkede ulaştığı 120 milyon kişilik kullanıcı kitlesini katlamak istiyor.

Yaklaşık 3 yıldır Türkiye pazarında olan Sponsor Pay, kısa süre önce Türkiye pazarına giren Avrupalı performans reklamcılığı uzmanı Zanox ile iş ortaklığı kurduğunun altını çiziyor ve satış ortaklığına odaklanan tek yerli oyuncumuz Gelir Ortakları ile çalıştığını da vurguluyor.

Sponsor Pay'in Türkiye pazarında büyümesi aslında pek de zor değil. Özellikle mobil geleceğe yatırım yapması halinde bu potansiyeli daha iyi kullanabilir. IAB Avrupa'nın mobil internet kullanım oranını Türkiye'yi yüzde 20 ile Avrupa ortalamasının üzerinde göstermesi ve Google'ın cihaz başına günlük çevrimiçi oturum sıklığı verileri de bunu doğruluyor.

Afşın Avcı'nın paylaştığı bilgilere göre, SponsorPay'in Türkiye'deki trafiğinde ayda yarım milyona yakın tıklama gerçekleşiyor. Efektif CPM'de 50 TL kazandıran platform, oyun içinde SponsorPay'in reklam tekliflerinin bulunduğu iFrame'in 1000 kez görüntülenmesine de ortalama 50 TL kazandırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.