NishMark.com: Dikey E-Ticarette Kişiye Özel Hizmet

NishMark.com: Dikey E-Ticarette Kişiye Özel Hizmet

Webrazzi Summit 2011 oturumlarından biri de dikey e-ticaret idi. Türk internetinde 3. dönem dikey e-ticaret ile başlarken gelişen bir pazarın dinamiklerini doğrulayan Nishmark çıtayı biraz yükseltiyor ve kişiselleştirimiş ürünlerle e-ticaret pazarına giriş yapıyor.

Uzun yıllar kurumsal satış ve pazarlama konusunda tecrübesi olan Şehbal Eviner’in kurucusu olduğu Nishmark, özel günlere özel ürün isteyen kurumsal ve bireysel müşterileri hedefliyor.

Bu yılın Nisan ayında kapılarını açan Nishmark, ilk 1 ay siteyi sadece çevresiyle paylaşmış. Belli bir gelir düzeyine sahip kişileri ve genelde kurumsal firma çalışanlarını hedef alarak Mayıs ayıyla beraber e-ticaret pazarına karışmış.

Şehbal Eviner, kurumsal çözümlere önem verdiklerini ve şu anda aylık yaklaşık 4000 tekil ziyaretçiye ulaştıklarını bizimle paylaştı. Eviner, kendilerine rakip sayılabilecek bir girişim görmediğini ve bir boşluğu doldurmak için yola çıktıklarını, üyelerinin yaklaşık yüzde 25-30'unun alışveriş yaptığını aktarıyor. Kaba bir hesapla Eviner'in kısa sürede karlılığı yakalayabileceğini tahmin ediyoruz ve Eviner de bunu doğruluyor.

Dünya markası ürünlerin (kalem, defter, not defteri, notluklar, masa üstü aksesuarları) yanında kendi markasıyla da ürünler satan Nishmark'ın hedeflerinden biri de kendi ürün çeşitini arttırmak ve Türkiye’de özellikle defter üretiminde özel bir marka (bkz: moleskine) üretmek.

Doğru bir hedef kitle belirleyen Nishmark'ın hedeflerine ulaşmaması için görünür bir engel yok. Arayüzünü geliştirdiği ve biraz site diline dikkat ettiği takdirde büyümesini beklentilerin üzerine de çıkarabilir.

Benim gibi, bilgisayarla sıkı bir ilişki içinde olmasına rağmen kağıt ve kaleme meraklı olanlar Nishmark'ın Facebook sayfasını ve blog adresini bir kenara kaydedebilir. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.