Social Jobs: Facebook'tan İş Bulma Yolunda Büyük Adım

Social Jobs: Facebook'tan İş Bulma Yolunda Büyük Adım

Facebook'un bir sosyal ağdan daha fazlası olduğunu aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Artık 800 milyon kişinin bilgisine sahip olan sosyal ağın insana dair her konuda nokta atışı yapabileceğine şüphe yok. ABD hükümeti de bu durum en çok farkında olanlardan ve yeni bir uygulamayla Facebook'u bir iş bulma servisi olarak kullanmaya başlıyor.

Social Jobs adı verilen yeni program, Facebook, ABD Çalışma Bakanlığı ve bir dizi kamu kuruluşu ile kar amacı gütmeyen örgütleri bir  araya getiriyor. Amaç ekonomik krizle beraber yükselen işsizlik oranlarını aşağıya çekmek. Social Jobs, işsizleri Facebook üzerinden sistemli bir şekilde doğru kaynaklara yönlendirmenin yanısıra onları eğitmek gibi bir görev de üstleniyor.

Secretary Hilda Solis  - ABD'li Bakan / Bürokrat

Şu anda Yeni Kıta'da işsizler ve gençler için eğitim ve girişimcilik programları hazırlanıyor. Ancak halen istenilen sonuçların alındığı söylenemez. Yetenek satın alma mücadelesi artık akademik eğitimlilerden dışarı kayıyor ve sosyal medyanın iş bulma konusundaki gücü tüm çıplaklığıyla karşımıza çıkıyor. Linkedin'in başarılı borsa açılışı da bu konuda olumlu bir çıkarım yapmamızı kolaylaştırıyor.

İşverenlerin kitlelere ulaşmak konusunda nasıl bir sıkıntı içinde tam olarak bilmesek de, hali hazırda çeşitli uygulamalar, hatta Facebook içi servisler Facebook'ta gayri resmi bir iş bulma ağı oluşturmuş durumda. Facebook'ta yaşanan kişiler arası özel iş tekliflerini de buna dahil ettiğimizde Facebook'un iş arayan ile işveren arasında bir köprü niteliği taşıdığını net olarak söyleyebiliriz. Zaten Facebook da başarısız olmayı beklemiyor olacak ki Social Jobs'un başarı hikayeleri için bir form açmış durumda.

Social Jobs'un sorunun kalıcı çözümüne ne kadar katkı sağlayacağını zaman içinde göreceğiz. Ardından, şirketleri taraftarlarıyla birlikte kendi içinde barındıran Facebook'un tek bir sekme ile Linkedin'e resmi bir rakip olup olmayacağını göreceğiz..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.