Google Bulutta Amazon'un Karşısına Çıkıyor

Google Bulutta Amazon'un Karşısına Çıkıyor

Google CloudGoogle'ın teknoloji odaklı bir şirket olduğu herkesçe biliniyor. Bulut sunucular da yeni teknoloji çağında en önemli gereksinimlerden biri olacak ve Google bu alanda Amazon'un karşısına çıkmak için yeni adımlar atıyor.

Daha önce işletmeler için Google Apps tarifelerinde güncellemeye giden Google, bu kez bulut servislerinde fiyat düşürdü. Daha önce Google App Engine fiyatlarıyla geliştiricileri kızdıran Google, Google Storage for Developers programını Code Labs olarak yeniledi, Google Storage API'lerinde de geliştirmeler yaptı ve Premier Hesap ile geliştiricilerin arkasında durduğunu gösterdi.

Google bulut bilişime yönelimini hem bireysel ve kurumsal hizmetleri, hem Android ve hem de Chrome OS tarafında gösteriyor. Bulut servislerinde bugüne kadar 200 bin geliştiricinin uygulama yazdığını söyleyen Google, Cloud SQL ile bulut tabanlı veritabanı çözümlerini de geliştiricilerin hizmetine sunarak öne geçmek istiyor.

Diğer yandan Amazon Web Services (AWS) özellikle ABD'de çok sayıda web servisine hizmet vermekte. Amazon bulut tabanlı yeni uygulamalarla işletmeleri memnun etmek için ciddi çalışmalar yapıyor. Ancak son dönemlerde yaşanan bazı aksaklıklar da aklımıza takılıyor. Diğer yandan Amazon, Google'dan yardım almadan Android'i farklı bir şekilde yorumladığı tableti Kindle Fire'ı tanıtmış ve bir çok noktada Google servisleriyle karşı karşıya gelmişti.

Bulut depolama çözümleriyle internetin konum ve cihazdan bağımsız erişilebilir olduğu yeni bir döneme geçiyoruz. Bu dönemde en güvenli ve ucuz hizmeti sunan, kazanan isim olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.