Pakette.com: Farklı Bir Günde Tek Ürün Sitesi

Pakette.com: Farklı Bir Günde Tek Ürün Sitesi

Son 1 yıla baktığımızda Türkiye e-ticaret pazarının ciddi bir atılım yaptığını ve yeni girişimcilerin önünü açtığını söyleyebiliriz. E-ticaret potansiyelimizi son dönemde çoğunlukla grup satın alma ve özel alışveriş siteleri kullansa da "günde tek ürün siteleri" gibi önemli bir alanın da bu potansiyelden pay almasını bekliyorduk. Hatta o sırada Bendeistiyorum.com, GittiGidiyor kurucularından yatırım almıştı.

Şimdi yeni bir yerli girişim olan Pakette.com günde tek ürün modelini geliştirerek bu potansiyele talip oluyor. Her gün farklı ve indirimli bir ürün satışa sunan girişim, anasayfada son 3 günün ürünlerine yer veriyor. Eğer 3 ürünü de pakete atarsanız kargo parası almıyor.

Toplam 4 kişilik kurucu ekip, 2010'da filizlenmeye başlayan Pakette'yi hayata geçirmek için 10 ay çalışmış. Bu süreç tedarikçi ve pazar araştırması, firma kurulumu, yazılım ve tasarım çalışmaları da içinde barındırıyor.  Mayıs ayı ortasında yayına başlayan Pakette.com, 15 günlük ufak bir canlı test sürecinin ardından kapılarını herkese açmış.

Kuruculardan Soner Eker, test sürecinde bir yandan Pakette.com'a bir yandan da kendilerine çeki düzen verdiklerini dile getiriyor. Kurulum aşamasında sadece kendi sermayelerini işe aktaran ekip, masrafları kısmak için marka başvurusu ve firma kurulumunu kendileri yapmış.

Şahsi kanaatim Pakette.com'un 3 ürünü anasayfadan sunmakla iyi bir karar verdiği yönünde. Zaten beklenildiği üzere yaklaşık 1 ay boyunca düşük sayılabilecek satışlarla idare edilmiş. Sonraki aylarda yapılan reklam ve e-posta pazarlaması ile sipariş sayısı artmaya başlamış. Aynı zamanda stoktaki diğer ürünlerin de pakete eklenmesine izin verilmiş ve 10'dan fazla ürünü pakete atan kullanıcılar olmuş.

Pakette.com'un daha önce yayınlanmış ürünleri tekrar satışa sunması gerçekten girişimi tatsız sonuçlardan kurtarmış  diyebilirim. Zira sermaye olmadan, düşük kar marjı ve düşük satış sayısı ile bir girişimi ayakta tutmak hiç kolay olmayacaktı.

Ekibin bu küçük işte ürün görsellerine ve açıklamalarına gösterdiği özen gerçekten dikkat çekici. Diğer yandan ekip "pakette" kullanıcı adının Facebook ve Twitter'da kullanımda olduğuna dikkat etmemek gibi bir hataya düşmüş. Neyse ki marka hakkına sahip olunması nedeniyle bu sorun halledilmiş ve Facebook'ta bir kampanya düzenlenmiş.

Merak edenler için yazılımın güvenlik ve esneklik sağlaması açısından tamamen Ruby on Rails ile geliştirildiğini de paylaşalım. Pakette ekibi Türkiye'de yeni yeni yaygınlaşmakta olan PCI güvenlik standartlarını da uygulamaya koyacakmış.

Sonuç olarak Pakette.com'un zaman içinde kapanan tek ürün sitelerinden ders çıkardığını ve isabetli bir çıkış yaptığını söyleyebiliriz. Nasıl bir büyüme göstereceği ve bu modelin, mevcut ürün çeşidiyle yeterli olup olmayacağını zaman gösterecek.

Pakette.com'a bu bağlantı üzerinden kayıt olan Webrazzi okuyucuları Facebook indiriminden ayrı olarak yüzde 10 indirim daha kullanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.