Android Uygulaması Yayınlanan Hotmail Yenileniyor

Android Uygulaması Yayınlanan Hotmail Yenileniyor

HotmailMicrosoft, Hotmail'i rekabette geri bırakmamak için bir dizi yenilik yapmaya hazırlanıyor. Hotmail kullanıcıları belki de hiç kullanmadıkları Gmail ya da Yahoo Mail benzeri özelliklere kavuşacak. Bununla birlikte Android Market'te yayınlanan Hotmail'in Android uygulaması da rekabete renk katacak.

Yahoo Mail'in kendini yenilemesi ve Gmail'in Google'ın yeni tasarım anlayışından pay almasından sonra Hotmail'in yenilenmesi pek sürpriz değil. Tabii söz konusu değişikliklerin bir süredir planlanmış olduğu da kendini gösteriyor.

Öncelikli E-postalar

Yeni Hotmail Özellikleri

Yeni Hotmail e-posta verimliliğinizi artırmayı hedefliyor. Gmail'in 'öncelikli e-postalar' özelliği, Windows 7'nin görev çubuğuna uygulama iğneleme (pin to taskbar) özelliğinden ilham alınmış şekilde Hotmail'de kendini gösteriyor. İğnelenen e-postalar en üstte kendine yer buluyor.

Yeni Kategoriler ve Geliştirilmiş Klasörleme

Yeni Hotmail Özellikleri

Yeni kategori yapısı (Gmail'in etiketleri - labels) ve gelişmiş klasör özellikleri de e-postaları sınıflandırmada kolaylık sağlıyor. Microsoft ekibi bu sınıflandırma özelliğini kuvvetlendirmek için 30.000 e-posta bülten göndericisini dikkate almış.

Tek Tık İşlevleri

Yeni Hotmail Özellikleri

Aktif olacak bir diğer yenilik ise fare imlecini e-postaların üzerine getirdiğinizde göreceğiniz işlevsel düğmeler. Bir e-postayı açmadan silmek, iğnelemek vb. bir kaç işlem daha sadece 1 tıkla çözülebilecek.

Temizlik, Güvenlik ve SkyDrive

Yeni Hotmail Özellikleri

Bunlara ek olarak belli bir tarihten önceki e-postaların silimesini otomatiğe bağlamak da mümkün olacak. BCS’in raporuna göre zararlı yazılımların yüzde 6,9'u e-posta üzerinden kullanıcılara ulaşıyor.  pSSL protokolü varsayılan güvenli bağlantı yolu olacak. SkyDrive bağlantılı geliştirmeler ise resimlerin önizlemesinin e-posta içinde sunulması gibi yenilikler getirecek.

Hotmail Android

Hotmail Android Uygulaması

Microsoft, kendi mobil platformunun yanında Android'e de el atarak da e-posta kullanıcılarını yalnız bırakmak (ya da kaybetmek) istemiyor. Hotmail Android uygulaması takvim ve rehber uyumu, anlık bildirimler, klasörler, birden fazla Hotmail hesabı kullanımı, ek paylaşım ve görüntüleme özellikleriyle geliyor.

Gmail vs Hotmail

18 Mayıs 2010'da bir önceki Hotmail yeniliklerinin ilk gösterimini paylaşırken Arda Kutsal'ın çoğumuza malum olan bir sorusu vardı;

"Hotmail üst düzey kullanıcıların popülaritesini geri kazanabilir mi? "

Aslında 'geri' bile demek fazla. Üst düzey internet kullanıcılarının Hotmail kullandığı dönemler biraz zorunluluktu. Google servisleri ve Gmail çıktığında asıl tercihler yapıldı.

Bu soruya kısa ve orta vade de pek olumlu cevap veremiyorum.  Hotmail bir e-posta servisi olarak Live Messenger'in (eski adıyla MSN) gölgesinde kaldı ve bu algı halen devam etmekte. Çünkü Hotmail'in tabanını oluşturan genel internet kullanıcıları (hele ki Facebook'tan sonra) e-posta kullanımında pek aktif değil. Yahoo ve özellikle Gmail için ise durum bunun tam tersi. Diğer yandan Gmail ve Yahoo kullanıcılarının Hotmail'e geçmesi pek mümkün değil. Keza bunun tersine hareket edenler (Hotmail'den Gmail ve Yahoo'ya geçenler) de çok büyük bir yüzde oluşturmasa gerek.

Yeni özellikler Hotmail'in kayıplarını azaltacaktır fakat Microsoft Outlook'un ipini çekmediği sürece Hotmail'in Gmail'e rakip olması oldukça zor. Gelişmiş internet kullanıcılarının bir e-posta servisine bağlanması için yan servis ve hizmetlerin önemi de oldukça büyük. Bu konuda en ileri nokta şimdilik Google da var. Artık Google ile adını anabileceğimiz Yandex'in Rusya hakimiyetinin ülkemizde keşfedilip keşfedilmeyeceği ise merak ettiğim bir nokta.

Gmail'e yönlendirdiğim Hotmail hesabıma sanırım aylar sonra yeniden girdim ama yenilikleri göremedim. Sizin de bu yenilikleri görmeniz için biraz beklemeniz gerekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.