TasiTasin.com: Evden Eve Nakliyat İçin İhale Platformu

TasiTasin.com: Evden Eve Nakliyat İçin İhale Platformu

İnternetin en güzel noktalarından biri, satıcıları ya da hizmet sağlayıcıları aynı ortamda buluşturup kullanıcı yararına bir rekabet ortamı oluşturması. TasiTasin.com bu rekabet ortamını nakliye şirketleri için sunuyor. Evini ya da ofisini taşıyacak kullanıcılara en uygun teklifi almasını sağlıyor.

M. Ali Faiz ve Özlem Kılıç tarafından hayata geçirilen, Viveka Kuluçka Merkezi'ne kayıtlı Taşı Taşın, evden eve nakliyat sektörüne hitap ediyor. Taşınacak kişiler ile evden eve nakliyat şirketlerini buluşturan bir ihale platformu olarak hizmet veriyor.

2011 Mart ayında yayına başlayan Taşı Taşın projesinde, kullanıcılar eşya bilgilerini ya da taşınacak eşyaların resimlerini yükleyerek ihalelerini başlatıyor. İhale süreleri 24, 48, 72 veya 96 saat ile sınırlandırılabiliyor. En erken 1 gün sonraki taşınmalar için ihaleler açılabiliyor ve taşınma süresinin için en fazla 21 gün olmasına izin veriliyor.

İhale süresince teklif verecek ilk firma fiyatı girdikten sonra diğer firmalar 1000 TL'nin üzerindeyse 10 TL, 1000 TL'nin altında ise 5 TL değerindeki otomatik açık azaltma sistemi ile fiyatı düşürmeye başlıyor. Sonuçta en düşük teklif veren 3 firma kullanıcıya iletiliyor ve kullanıcı bu 3 firma ile görüşerek anlaştığı firma ile taşımasını gerçekleştirebiliyor.

M. Ali Faiz, K3 yetki belgesine sahip 2000 evden eve nakliyat firmasını sisteme kayıt etmeyi hedeflediklerini söylüyor. Şu anda indirimli üyelik alındığı belirtilen sistemde kayıtlı 77 evden eve nakliyat firması giriş yapmış ve 256 taşınma ihalesi açılmış ama bize verilen bilgi firma üyelik sisteminin tanıtım sebebiyle şu anda ücretsiz kayıt aldığı yönünde. 2012 Ocak ayından itibaren 1, 3, 6 aylık ve 1 yıllık firma aboneliği projenin gelir modelini oluşturuyor. Ekip, yapım aşamasında olan sms modülünden de gelir kazanmayı düşünüyor.

Taşı Taşın'ın tam karşılığı olan bir platforma henüz rastlamadık. M.Ali Faiz, mevcut sitelerin reklam gelirine odaklanmış şekilde nakliyat firmalarının logo ve telefon numaralarını yayınlıyor. Diğer yandan şehirlerarası taşımacılıkta Taşı Taşın'a bir rakip çıkabileceğini Webrazzi'de paylaşmıştık.

Startup Weekend Türkiye 2011'de 4. seçilen City in Face'in hayata geçtiğini henüz göremedik ama bu girişimin kurucuları Türkiye’de her yıl şehir değiştirmek durumunda kalan 1.6 milyon kişi olduğunu paylaşmıştı. Şehir içi taşıma pazarını ve taşıma masraflarının yüksekliğini hesaba kattığımızda pazarın önemli bir potansiyele sahip olduğunu kolayca görebiliriz.

Diğer yandan Evdeneve.com'un NoktaDomains'de en çok teklif alan adı olması dikkat çekiyor. Toplam 44 teklif alan alan adı için Google'da aylık 50000'e varan bir arama var. Alan adının fiyat aralığı ise 30 ile 40 bin dolar arasında değişiyor.

City in Face gibi bu girişimin de ihtiyaca yönelik olması nedeniyle gelecek vaadettiğine inanıyorum. (Kısa süre içinde kendim için kullanmayı da düşünüyorum.) Rekabet, şeffaf fiyatlar, seçim hakkı ve zaman tasarrufu projenin sunduğu artılardan. M. Ali Faiz de özellikle reklam sitesi olmadıklarının ve gerçekten profesyonel görünen Taşı Taşın arayüzünün kendilerini farklı kıldığına inanıyor.

Sosyal medya ve teknoloji odaklı girişimcilerin pek aklına gelmeyen bu sektörün ne kadar önemli olduğunu sanırım yeterince görmüş olduk. Biz gelişmeleri paylaşıldıkça aktarmaya devam edeceğiz ama projenin gelişimini merak edenler Facebook ve Twitter'dan Taşı Taşın'ı takip edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.