Amazon Yoyo.com İle Oyuncak Pazarına Girdi

Amazon Yoyo.com İle Oyuncak Pazarına Girdi

Dijital dünyanın saklı krallığı Amazon, oldukça derin bir alana bir kaç saat önce giriş yaptı. Yoyo.com, Amazon'un daha önce satın almış olduğu hizmetlerin paralelinde oyuncak alışverişini keyifli hale getirmeye çalışacak ve muhtemelen bu alanda ciddi bir pazar oluşturacak.

Biraz geriye gittiğimizde Amazon'un Amerika’nın E-bebek.com‘u Diapers'i yaklaşık yarım milyar dolara satın aldığını hatırlıyoruz. GigaOm'un aktardığına göre Diapers'ın (Soap.com, Wag.com, Beautybar.com bu gruba dahil) sahibi olan Quidsi, Yoyo'nun geliştirilmesinde de pay sahibi. Ekip 2010'un sonlarında Yoyo'yu geliştirmeye başlamış ve sonunda amacına ulaşmış.

Yoyo.com'un anasayfasında yer alan oyuncak bulma aracı çeşitli filtrelerle kolay bir kullanım sunuyor. Müşterilerinin doğrudan hedefe ulaşmasını isteyen Yoyo, Toysrus gibi rakiplerden basitliği ile sıyrılmak istiyor.

Yoyo - Amazon

Zappos ile müşteri memnuniyetini tarihe yazan (Türkçe olarak da yayınlandı) Amazon, diğer Quidsi ürünleri gibi 49 dolar üzerine ücretsiz kargo (2 günün altında teslim edilmek üzere) imkanı sunuyor. Şu anda Toysrus'da 75 dolar üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz.

Yoyo, 20.000 adet dolayındaki oyuncak, kitap, video oyunu ve koleksiyon ürünleriyle Amazon için önemli bir gelir kaynağı olmaya aday. Türkiye gibi gelişen pazarlarda bu gibi alanların açık olduğu ise apacaçık bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.