Shopamani.com: Konum Tabanlı İndirimli Alışveriş Uygulaması

Shopamani.com: Konum Tabanlı İndirimli Alışveriş Uygulaması

Shopamani.comEn az kullanıcılar kadar markalar da mobil cihazlara ve yeni nesil pazarlama mecralarına dahil oluyor. Bu da ipin iki ucunu birleştiren uygulamaların geliştirilmesini beraberinde getiriyor. Shopamani de bu alanda görebileceğimiz yeni bir Türk girişimi. Shopamani'yi kısaca konum tabanlı bir indirimli alışveriş uygulaması olarak tanımlayabiliriz. Ocak ayında fikir aşamasında olan ekip Mart ayında ilk test uygulamasını çıkarmış ve Haziran'da piyasaya çıkmış. Bulunduğunuz konuma uygun indirimli alışveriş fırsatlarını listeleyen uygulama, dilerseniz bildirimlerle size istediğiniz hatırlatmaları yapıyor. İstediğiniz marka, kategori veya bölgeye göre indirimleri filtreleyebiliyorsunuz.

Uygulamayı kullandıkça, alışveriş yapmasanız dahi kurgulanan sadakat programı sayesinde kazançlı çıkmanız mümkün. iPhone uygulaması ile mekanlara giriş (check-in) yapabiliyorsunuz.

Girişimin kurucusu Oracle'daki 6 yıllık deneyimini bırakarak ABD'den Türkiye'ye dönen Kerem Sözügeçer. Kendisi markaların müşterilere doğru zaman ve doğru yerde ulaşması için Shopamani'yi tasarladıklarını söylüyor. Üzerinde çalıştıkları ve hızla geliştirilen bir oyun ve sadakat sistemini Shopamani'ye ekleyeceklerinden de bahsediyor.

Sözügeçer'in eğlenceli ve interaktif alışveriş deneyimi olarak tanımladığı Shopamani, kendine popüler platformlar arasında sadık kullanıcılar bulabilirse hedeflediği noktalara gelebilir. Sisteme dahil olan marka ve alışveriş merkezlerine bakıldığında da şimdilik gereken çalışmanın yapıldığı ortada.

Bu aydan itibaren pilot projeler  hazırlayan Shopamani ekibi, profil yönetim işini üstleniyor ama markaların özel bir arayüz ile kendi hesaplarını yönetme ve raporlara ulaşma şansı da var. Kullanıcılar ise dilerse indirim fırsatlarını Shopamani'nin web sitesinden takip edebiliyor.

Sözügeçer'den aldığımız bilgiye göre aralarında TurkMall CEO'su Levent Eyüboğlu'nun da bulunduğu bir kaç yatırımcı Shopamani'ye destek olmaya karar vermiş. Mehmet Subaşı, Esel Çekin, Pınar Yeğin ve Uğur Özmen de Shopmani'ye strateji ve sadakat uygulamasının geliştirilmesi konusunda yardımcı olacak.

Türk girişimcilerin mobil uygulamalara ilgisi gerçekten dikkat çekici. Konum tabanlı mobil alışveriş uygulamalarının sayısının da sadece Shopamani ile sınırlı olmadığını biliyoruz. Önümüzdeki aylarda piyasada olacak girişimlerin hem kullanıcı çekmek hem de birbiriyle rekabet etmek gibi sorumlulukları olacak. Türkiye'de başarılı olacak uygulamaların yurtdışına açılması ise hiç sürpriz olmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.