Miramax da Video İzleyicileri Hızla Artan Facebook'ta Film Kiralamaya Başlıyor

Miramax da Video İzleyicileri Hızla Artan Facebook'ta Film Kiralamaya Başlıyor

Warner Bros, Paramount ve Universal'dan sonra Miramax Film Stüdyoları da Facebook'ta film kiralamaya başlıyor. iPad ve Google TV üzerinde de çalışacak Miramax eXperience Türkiye'den de kullanılabilecek.

Ücretsiz oyun ve kısa video kliplerin de yer aldığı uygulamada sunulan filmler, tanesi 3 dolardan (5,3 TL, 30 Facebook kredisi) kiralanabilecek. Filmler kiralandıktan sonra 30 gün içerisinde izlenebilecek ve izlenmeye başlandıktan sonra 48 saat süresince erişilebilir olacak. Paylaşılan sunumda Miramax'ın ödüllendirmeler de yapacağı göze çarpıyor.

İlk olarak ABD, Birleşik Krallık ve Türkiye'de yayına alınan uygulama, Miramax'ın Türkiye'deki kullanıcı potansiyelinden haberdar olduğunun kanıtı. Miramax, Türkiye ve Birleşik Krallık için 10 filmi, ABD için ise 20 filmi kiralamaya sunduğu paylaşılıyor ancak şu anda uyglamada 20 filmi de görebiliyorum ve henüz kiralama seçeneği eklenmiş değil.

Miramax Facebook Film

Facebook'ta film kiralanmaya başlanması Google'ın Youtube'da film kiralama işine karşı gelirken, Google yeni Android Market'te de  kitap satın almanın ve film kiralamanın mümkün olacağını paylaşmıştı. Bu alanda da iki internet devinin sıkı bir rekabet içinde olacağı görülüyor.

Diğer yandan comScore'un henüz açıkladığına göre Facebook, ABD'de video siteleri içinde 3. sıraya yükseldi. Geçen ay 6 sırada olan sosyal ağ, Google ve Vevo'nun ardından geliyor. Yaklaşık 51,5 milyon kişinin Facebook'ta video izlediğini gösteren rapor, Google'da 158 milyondan, Vevo'da ise 62 milyondan fazla video izleyicisi olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda Google ile başbaşa kalacağını tahmin edebileceğimiz Facebook'un film şirketlerinin ilgisine maruz kalması gayet normal.

Warner Bros'un film kiralamaya başladığı zaman yaptığımız anketten yüzde 59 oranında (92 kişi) "Facebook'tan film kiralarım" fikri çıkması da kullanıcıların bunu kabul ettiğinin bir göstergesi. Google gibi her şeyi kendine çeken Facebook için film kiralama uygulamalarını yeni bir gelir kaynağı olmaktan öte, kullanıcılar arasında daha fazla etkileşim ve bilgi paylaşımı doğuracak bir yenilik olarak da kabul etmek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.