Sosyal Medya Profil Analizi İçin Araçlar - 2

Sosyal Medya Profil Analizi İçin Araçlar - 2

Google'ın web sitelerini derecelendirmek için kullandığı PageRank algoritması bundan 13 yıl önce geliştirilmeye başlandı. Giderek sosyal bir dünya halini alan internet artık sayfa ve profillerin değerlendirildiği bir zamanın ortasında. Bu eğilimin öncüleri olan Klout, PeerIndex, SocialList ve diğerlerinin yanına yeni profil analiz araçları ekleniyor.

Google'ın webi anlamlandırma stratejisi artık profiller üzerine eğiliyor ve bu alanda karşımıza çıkan servisler öncü girişimimlerin yarattığı katma değer sayesinde gün geçtikçe artıyor. Twitter'ın online bilgi akışını giderek eline almaya başlaması da bu değişime ışık tutuyor.

Sprout Social: Oldukça başarılı arayüze sahip Sprout Social, Klout'tan daha detaylı bilgiler sunuyor ama sosyal medya itibarınızı Klout kadar derin incelemiyor. Twitter hesabınıza dair detaylı bilgiler veren serviste Twitter hesabınızı yönetmeniz de mümkün.

Sproutsocial.com

Sprout Social'ın ücretsiz üyelik modeli bulunmuyor, 30 gün sonunda aylık 9 dolara kişisel üyelik ya da aylık 49 dolara özel üyelik hesabıyla devam etmeniz gerekiyor.

Crowdbooster: Twitter ve Facebook'ta daha etkili paylaşımlar yapmanız için profillerinizi analiz edip ve tavsiyelerde bulunuyor. Birden fazla hesabı yönetebildiğiniz servis ücretsiz ancak şu anda test aşamasında, üye olabilmek için biraz beklemeniz gerekiyor.

Crowdbooster.com

Mywebcareer: Twitter, Facebook, Linkedin ve Quora üzerinden online profil itibarınızı belirliyor. Crunchbase profilinizi de önemseyen servis, hem kişisel hem de marka bilinirliğinizi inceliyor ve arama sonuşlarıyla profil bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ediyor. Elde ettiği sonuçlara göre de tavsiyelerde bulunuyor.

Mywebcareer.com

Ücretsiz hizmet veren servis aylık 4,99 dolar karşılığında daha fazla analiz sunuyor.

Twentyfeet: Yaptığı işi sosyal medya izlemesi ve "ego takibi" olarak anlandıran Twentyfeet, bir çok sosyal ağ ve servisi (Twitter, Facebook, YouTube, Orkut, Myspace ...) incelemeye alıyor. Twitter ve Facebook profillerinizi ücretsiz analiz eden hizmet veren servis daha fazlası için yıllık 2,49 dolar gibi oldukça cüzi bir ücret talep ediyor.

Twentyfeet.com

Twentyfeed şimdilik profiller için bir özel bir puanlama sistemi kullanmıyor ancak özellikle Twitter için detaylı raporlar (ekran görüntüleri) sunuyor.

Empire Avenue: Bu servis online profilleri bir hisse piyasına çeviren bir oyun aslında. Twitter, Facebook, Linkedin, Flickr ve Youtube profillerinizi analiz eden Empire Avenue, profiller için hisse fiyatı belirliyor ve bir başka profile yatırım yapma imkanı tanıyor.

Empireavenue.com

Profil krediniz karşılığında ürünler satın alabiliyor, çeşitli ünvanlar kazanıyorsunuz.Önemli detaylara sahip servis, iş modelini sanal para satışı üzerine kurmuş.

TweetlevelSadece Twitter hesabınızı mercek altına alan Tweetlevel, Twitter'da ne kadar etkili olduğunuzu kendi puanlama sistemi ile belirlemeye çalışıyor. Daha etkili paylaşımlar için tavsiyeler paylaşan serviste özel üyelik modeli bulunuyor ancak henüz genel kullanıma açık değil.

Twitter itibarınızı belirlemek için kendi algoritmasını üreten servisin, benim profilime Klout'a çok yakın bir değer vermesi şaşırtıcı oldu.

RetweetRank: Twitter profilinize 0-100 arasında bir puan veren Retweetrank, ücretli üyelik modeli ile Twitter'da daha etkili olabileceğinizi iddia ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.