The Social List: Sunday Times'dan Sosyal Medya Profil Analizi

The Social List: Sunday Times'dan Sosyal Medya Profil Analizi

İnternetin ilk çağları bize web sitelerinin değerini çeşitli değişkenlere göre ölçmeyi öğretti. Sosyal medya ile başlayan yeni dönem ise kişilerin online dünyadaki değerini ölçümlemeyi öğretiyor. Sizlerle daha önce sosyal medya profil analizi için çeşitli servisler paylaşmıştık. Bugün de Sunday Times bu listeye bir yenisini ekledi: The Social List.

SocialList, tıpkı Klout ve Peerindex gibi sosyal ağ profillerinizi analiz ederek bir değer biçiyor. SocialList, kişilerin online aktivitelerini ve sosyal profillerine aldığı cevapları analiz ediyor. Sunday Times, kendine has geliştirdiği bu servisle, büyük takipçi sayılarına takılmadığını dile getiriyor.

Şu anda SocialList'e Facebook, Twitter, Foursquare ve LinkedIn profillerinizi ekleyebiliyorsunuz. Profil gücünüze göre Guru, Honcho, Oligarchy, BigWig, Titan gibi isimlerle derecelendiriliyorsunuz.

The Social List

SocialList'in kısa süre önce yenilenen Klout kadar detaylı bir yorum çıkarmadığını söyleyebilirim. Henüz ikili sıralamalara ve ünvanlara önem veren bir yapısı var. Kısacası biraz Foursquare kokuyor. Hatta Sunday Times, Social List'i Zenginler Listesi ile kıyaslıyor.

Bu tür profil analizi yapan servislerin ilerleyen zamanda hem online servislere hem de bizlere daha özel bir internet sunacağına inanıyorum ve grup sohbet uygulamları gibi yatırım çeken önemli bir alan olacağını düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.