LinkedIn Perşembe Günü Halka Açılıyor

LinkedIn Perşembe Günü Halka Açılıyor

Dünyanın en büyük iş ağı LinkedIn Perşembe günü New York Borsası'nda (NYSE) halka açılıyor. Wall Street Journal ve TechCrunch'ın haberlerine göre hisse başına $32 - $35 aralığında işlem görecek olan LinkedIn'in, toplam 7.840.000 adet hissesi borsada işleme açılacak.

2011 ilk çeyrek sonuçlarına göre $93.9 milyon gelir raporlayarak, %110 büyüme gösteren LinkedIn, eğer gerçekleştireceği halka arz ile beklediği ilgiyi görürse, yatırımcılarını $274 milyonluk gelir ile oldukça memnun edecek.

Borsaya açacağı hisse adet ve değerlerine göre, $3 milyar ile $3.3 milyar arasında bir değerlemeye sahip olan LinkedIn'in kurucusu Reid Hoffman'ın halen şirkette %21.4 hissesi bulunuyor. LinkedIn'in en büyük yatırımcısı Sequoia Capital'ın %18.9, Greylock Partners'ın ise %15.8 hissesi bulunuyor. Şirketin halka arz öncesi gerçekleştirdiği başvurular esnasında edinilen bu bilgilere SEC (U.S. Securities and Exchange Comission) web sitesinden ulaşabilirsiniz.

New York Borsası'nda LNKD sembolüyle işlem görecek olan LinkedIn son dönemlerde halka arzı beklenen birkaç şirket arasındaydı. Diğer taraftan da aslına bakarsanız uzunca bir süredir internet pazarında bu kadar ilgi gören başka bir halka arz da gerçekleşmemişti. Perşembe günü çalınacak gong ile işlem görmeye başlayacak olan LinkedIn'i ve dolayısıyla NYSE'i takip etmek bu sebeple oldukça keyifli olacak diye düşünüyorum.

GÜNCELLEME: Techcrunch'ın haberine göre, LinkedIn gelecek talebi görmüş olmalı ki, hisse başına değerini $42-$45 olarak değiştirdi. Bu yeni rakamlara göre şirketin değerlemesi 4 milyar doların üzerine çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.