Anroid ve iOS'a Gönderme Yapan Nokia Windows Phone'dan Umutlu

Anroid ve iOS'a Gönderme Yapan Nokia Windows Phone'dan Umutlu

Bir süredir sesi çıkmayan Nokia tarafından iOS ve Android'e göndermeler yapan açıklamalar geldi. Nokia Kuzey Amerika Baş Yöneticisi Chris Weber, popüler mobil işletim sistemlerinin sürdürdüğü uygulama mantığının artık hükmünün kalmadığını söylüyor.

Weber, sabit mobil uygulamalar yerine bütünleşik ve canlı mobil uygulamaların önemli olduğuna dikkat çekiyor. Bu anlayışla da Windows Phone temelli yeni Nokia telefonların önemli olacağını ifade ediyor. Android'in iOS kadar yapısal birliktelik taşımamasını da kendileri için avantaj olarak görüyor.

Nokia'nın yeni patronu Stephen Elop gibi eski bir Microsoftlu olan Weber, kendi yönetim ekibinin yüzde 80'ini yenilerken Nokia'nın da önemli bir yenilenmeden geçtiğini dile getirmiş. Nokia'nın son teknoloji görüntüleme sistemi ve uzun ömürlü pil performansı Weber'e göre oldukça iyi ve Nokia fiyat konusunda da rakipleriyle rekabet edecek.

Ayrıca Weber, Windows ile Nokia arasında yapılan anlaşmaların da şirketlere iOS ve Android'den daha fazla kolaylık sunacağını iddia ediyor. Bu görüşün altında ise Windows Phone için geliştirilen bulut tabanlı yazılım geliştirme araçları, Windows ile ortak yürütülen ses tanımlama teknolojileri (Weber'e göre bu teknolojinin uygulaması Android ve Apple'dan daha iyi olacak) ve Windows Phone Mango'nun yeni özellikleri yatıyor.

Nokia yönetimi çalkantılı bir dönemi sıradığı bir diriliş ile taçlandırmak istiyor ama Nokia, tecrübeli üreticilerin Windows Phone ile geliştireceği cihazların karşısında daha iyi olmalı. Symbian'ın alt sınıfını Amerika'dan çeken ve Meegolu Nokia N9'u ABD'de piyasaya sürmeyecek olan Finlandiyalı şirket, Windows Phone'u sadece yeni gelişen piyasalarda değil Apple, iOS ve Windows Phone'un anavatanında da yüceltmek zorunda.

Mali kayıplara rağmen kararlı görünen Nokia, akıllı telefon satışında Apple'a geçilmişti. Android piyasası ise alabildiğince hızla büyüyor. Bu yıl sonunda ya Nokia'nın yeniden yükselişini izleyeceğiz, ya da 2012 Nokia için hazin bir son olacak. Son ihtimal olarak da Nokia Android ile ilgili söylentileri haklı çıkarıp yeni denizlere yelken açacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.