iPhone 5 Sesinizi Kullanacak

Steve Jobs'un devrimsel basitlik olarak tanıttığı iPhone önemli bir özellik daha kazanıyor. iOS 5'i tanıtan ve bir dizi yeni özellik açıklayan Apple bu kez iPhone'da sesten yazıya (speech to text) özelliğine kavuşacak.

Geliştiriciler için iOS 5 Beta 5 sürümünün bugün itibariyle indirilebiliyor olması, iPhone'da ses tanımlama özelliğinin kullanılabilir olduğunu kanıtladı. Mikrofon tuşuna basıp konuşulduğunda sesiniz yazıya dökülüyor. Henüz test aşamasında olan bu yeniliğin iPhone ve iPod Touch gibi küçük mobil cihazlarda geçerli olması bekleniyor.

Google'ın Android'de sunduğu bu teknoloji, Google  aramalarında Türkçe olarak da çalışmaya başlamıştı ama bu yeniliğin iPhone kullanıcıları için önemi Apple'ın sesli arama uygulaması Siri'yi satın almış olmasına bağlı olarak daha büyük önem taşıyor.

Apple, Siri'nin yeteneklerini kendi anlayışıyla işlemeye başladığında iPhone'un daha farklı bir cihaz olacağını tahmin etmek zor değil. Şu ana Nuance adlı şirketten destek alınması da Apple'ın sesle kontrol edilebilir uygulamalara ağırlık vereceğine işaret ediyor.

iOS 5 Beta 5'te bazı hatalar giderildi ve bazı yenilikler yapıldı. Kasım ayında çıkması beklenen iPhone 5 için ses kontrolüne dair yenilikler beklemeye hazırlanabiliriz.

Hatırlatmak gerekirse daha önce yaptığımız ankette ses tanıma ve sesle kontrol özellikleri Webrazzi okuyucularının iPhone 5'ten beklediği önemli yenilikler arasındaydı. Okurlarımızın %82'si gelişmiş ses tanıma ve sesli komut desteği beklediğini söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.