Web.com, Network Solutions'ı 560 Milyon Dolara Satın Alıyor

Web.com, Network Solutions'ı 560 Milyon Dolara Satın Alıyor

1979 yılında kurulan ve bugünkü internetin oluşmasında önemli bir payı olan alan adı ve web barındırma hizmeti firması Network Solutions, toplamda 560 milyon dolara ulaşan bir anlaşma ile Web.com tarafından satın alındı. 1997 yılında kurulan Web.com özellikle pratik web geliştirme araçları ve online pazarlama alanlarında faaliyet gösteriyor.

Ama Web.com'un alan adı işine çok özel bir ilgi gösterdiği de biliniyor. Web.com geçtiğimiz yıl da önemli alan adı firmalarından Register.com'u 135 milyon dolarlık bir anlaşma ile satın almıştı.

İki firmanın güç birliğinin ortaya 3 milyon ücretli abone, 9 milyondan fazla kayıtlı alan adı ve dünya çapında 2000'e yakın bir personel çıkartacağı tahmin ediliyor.

Web.com anlaşma karşılığında 405 milyon dolar nakit ve Web.com'un 18 milyon adet hissesini veriyor. Firmalar satın alma ile ilgili olarak anlaşmış olsa da sürecin sona ermesi için regülasyon onayı alınması gerekiyor ve bu işlemin Eylül - Kasım ayları arasında sonuçlanacağı tahmin ediliyor. Onayın ardından şu anda Network Solutions'ın hissedarları, Web.com'un yaklaşık %37'sine sahip olacaklar.

Network Solutions, 2007 yılında Wall Street Journal'ın haberine göre 800 milyon dolarlık bir anlaşma karşılığında General Atlantic tarafından satın alınmıştı.

Şu anda alan adı piyasasının lideri yaklaşık 45 milyon adet alan adına sahip olan ve yakın zamanda 2,25 milyar dolar değerinde bir ortaklığa giden GoDaddy. Web.com ise Register.com'un ardından Network Solutions'ı da satın alarak GoDaddy'nin en önemli rakiplerinden biri olmaya aday konuma yükseldi…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.