Layar Vision Artırılmış Gerçekliğin Dozunu Artırıyor [Video]

Layar Vision Artırılmış Gerçekliğin Dozunu Artırıyor [Video]

Artırılmış gerçekliğin popüler uygulaması Layar, görüntü tanımlamada bir adım daha ileri gidiyor. Artık tanımlanan gerçek nesneler sanal etkileşimlere yelken açıyor.

Kendi platformunu geliştiricilere de açan ve arttırılmış gerçeklik (AR, Augmented Reality) alanında 10.000 geliştiriciye, 10 milyon mobil cihaza ulaşan Layar, Vision adını verdiği yenilikte artık kamera ile tanımlanan (taranan) nesneler üzerine sanal gerçeklik işlevleri ekliyor. Özellikle basılı dünyaya yeni bir deneyim kazandıran Layar Vision, bu yeni etkileşim tarzıyla farklı bir pazarlama yolu açıyor. Layar'ın kurucusu Maarten Lens-FitzGerald'e göre mobil cihazlar artık görebiliyor.

Bu yılın son çeyreğinde çıkacak olan Layar'ın gelecek sürümüne dahil edilmesi beklenen Layar Vision özelliği 2 ve 3 boyutlu QR kodlara göre oldukça zengin bir deneyim sunuyor. Layar gelecekte hayatımıza daha fazla girecek olan bu dünya üzerine bir de yarışma düzenliyor.

Layar Creation Challenge'da seçilecek en iyi Layar katmanı geliştiricilerini toplamda 55.000 dolar bekliyor. Yarışma dergi ve kitap gibi yayın kategorilerini hedefliyor ama Layar Vision ile ürün paketlerine güzel detaylar eklenebileceğini düşünüyorum.

İşte Layar Vision ve arttırılmış gerçeklikte yeni bir dönem:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.