GoDaddy 2.25 Milyar Dolarlık Ortaklığa Gitti

GoDaddy 2.25 Milyar Dolarlık Ortaklığa Gitti

Geçtiğimiz hafta sizinle paylaştığımız GoDaddy 2 Milyar dolara satılıyor haberi biraz farklı da olsa gerçekleşti. Şirketin bugün yayınladığı basın bültenine göre KKR, Silver Lake ve Technology Crossover Ventures olmak üzere üç yatırım şirketiyle stratejik ortaklık kurdular. Basın bülteninde herhangi bir rakam verilmezken, finansal anlaşmanın henüz kapanmadığı paylaşılmış. İddiayı ilk olarak ortaya atan The Wall Street Journal ise yatırım miktarını 2.25 milyar dolar olarak açıklıyor.

Şirket yaptığı açıklamada satıştan çok bir stratejik ortaklık olduğunu belirtse de şirket kurucularının bu büyüklükteki bir yatırımdan çıkış yapmamaları düşünülemez. GoDaddy CEO'su ve Kurucusu Bob Parsons, teknoloji ve internet işinde uzmanlaşmış 3 özel yatırım şirketiyle ortaklıklarının onları bir üst seviyeye taşıyacağını belirtmiş.

GoDaddy, 9.3 milyon global müşterisinin sahip olduğu 48 milyon alan adını yönetiyor. Son yıllarda büyük bir büyüme yaşayan şirket, geçtiğimiz yıl %25'lik büyümeyle satışlarını 947 milyon dolara ulaştırmıştı. Bu yıl ise hedef 1.1 milyar dolar olarak belirlenmiş.

Hatırlayanlar olacaktır; GoDaddy'nin yeni ortağı Silver Lake, Skype'ı 8.5 milyar dolara Microsoft'a satan özel bir yatırımcı grubunun da başını çekiyordu. Silver Lake, 2009 yılı sonunda Skype'ı eBay'dan 2.75 milyar  dolar değerleme üzerinden satın almış ve 2 yıl sonunda şirketi bu bedelin 3 katından biraz fazlaya satmayı başarmıştı. 2 yıl sonra GoDaddy için de belki bu çeşit bir satış planlanıyor. Tabii ki en büyük soru alıcının kim olacağı?

GoDaddy'nin CEO'su Bob Parsons'un çok ilginç vbloguna göz atmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. İlginç bir karakter :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.