WSJ: GoDaddy 2 Milyar Dolara Satılıyor

Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre popüler alan adı kayıt firması GoDaddy 2 milyar dolar ile 2,5 milyar dolar arasında bir rakama satılıyor. KKR & Co, Silver Lake Partners ve henüz kim olduğu bilinmeyen üçüncü yatırım firmasının birlikte satın alacağı söylenen GoDaddy zaten bir süredir satış görüşmelerini sürdürüyordu.

Gazetenin haberine göre, Qatalyst Partners ile anlaşan GoDaddy satış sürecini tamamen bu firma üzerinden yürütüyordu ve zaten nakit akışı oldukça düzenli olan şirket yatırımcılardan da ilgi görüyordu.

Elbette 2 milyar mı yoksa 2,5 milyar dolar mı diye bir değerlemeyi WSJ'da görmek şaşırtıcı. Alınan duyumların 500 milyon dolar farkla paylaşılması rakam yükseldikçe algının ne kadar değiştiğini gösteriyor herhalde. :)

1997 yılında kurulmuş olan GoDaddy uzunca bir süredir medyada reklamlarıyla yer alıyor ve artık halkın geneline yayılmıştı. Eğer WSJ'ın haberi doğruysa ve şirket 2-2,5 milyar dolar arasında bir rakama satılırsa, internet dünyası için yeni bir önemli satış haberi olarak tarihteki yerini alacağı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.