Turkcell Ticket Restaurant Yemek Kartlarını NFC ile Mobile Taşıyor

Turkcell Ticket Restaurant Yemek Kartlarını NFC ile Mobile Taşıyor

Turkcell'in T20 ile NFC konusunda ciddi adımlar atacağından bahsetmiştikTurkcell T20 tanıtımında NFC kullanımına dair bazı örnekler de paylaşılmıştı ve bugün Turkcell  Ticket Restaurant ait yemek kartlarını mobile taşıdığını açıkladı. Söz konusu yemek kartı sahipleri anlaşmalı mekanlarda temassız POS'lar üzerinden ödeme yapabilecek.

Ticket Restaurant yemek kartlarını Cep-T Cüzdan servisi içine ekleyen bu pilot uygulama, şimdilik 60 noktada 20 farklı restoran ve kafede geçerli ama gelecek için önemli bir adım sayılabilir. Kullanım sonrasında anlık bakiye bilgisini de gerçek zamanlı cep telefonunda görüntüleneceği bu yeni deneyim Turkcell çalışanları tarafından da kullanılacak.

NFC uyumlu Turkcell SIM kartlarına (Turkcell SIMPlus 256 SIM) Ticket Restaurant kartlarının tanıtılması ile faydalanılabilecek bu sistemden 50 farklı telefon modeliyle uyumlu olan Cep-T Cüzdan Anteni’ni kullananarak cep telefonlarını NFC uyumlu hale getireren çalışanlar da faydalanabilecek ama Turkcell'in T20'yi zahmetsiz bir kullanım için ön plana çıkarıyor.

Turkcell Yeni Teknoloji İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, önümüzdeki dönemde Turkcell Cep-T Cüzdan sayesinde ulaşım, alışveriş, kimlik kartı ve diğer alışverişler için sadece cep telefonuna ihtiyacımız olacağını söyleyerek gelecek adımlara ilişkin ipuçları veriyor. Edenred Türkiye'de Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Özsoy, 50 yıllık tecrübelerini yeni bir şekilde sunmaktan memnun görünüyor.

Dün 2011 yılı 2. çeyrek sonuçlarını açıklayan Turkcell, uzun bir aradan sonra abone sayısını arttırarak 34.1 milyona çıkardığını açıklamıştı. Abone başına gelirlerin de yüzde 7 oranında artarak 19,6 TL ulaştığı paylaşılmıştı. 3G'nin ikinci yılını değerlendiren Turkcell Genel Müdür Süreyya Ciliv, yakaladıkları ivmeden memnun olduklarını söylerken T20'yi severek kullandığını ifade etti. Ciliv ayrıca tablet konusundaki çalışmaların sürdüğünden de söz etti.

Henüz reklam çalışmaları tam olarak başlamayan NFC destekli Turkcell T20 bakalım ne kadar başarı sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.