PaymentWall Alipay İle Çin'e Açılıyor

Geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Almanya ofislerini açmaya hazırlandığını açıklayan Paymentwall, büyük bir adımla elini Uzak Doğu'ya uzatıyor. PaymentWall, Çin'in en büyük online ödeme platformu olan AliPay ile çalışmaya başlıyor.

Çin'in 2011'de 5.8 milyar dolar olması beklenen online oyun pazarına açılmak adına oldukça büyük bir adım atan Paymentwall, 75 ödeme yönetiminin yanına Alipay'i ekleyerek Çin'in girişimci/geliştirici ekosistemine de göz kırpıyor.

AliBaba Group'a bağlı olan AliPay ise 550 bin kayıtlı kullanıcısı ile kendi alanında liderliği elinde bulunduruyor ve PaymentWall'a ciddi bir değer katıyor. Alipay, 2009'da işlem hacmini günlük 1,2 milyar RMB (176 milyon dolar)'ın üzerine çıkarmıştı.

ABD'de bu yılın ilk çeyreğinde online oyun pazarı 1.8 milyar dolarlık bütçeye ulaşırken, Paymentwall ABD ile Çin arasındaki bu büyük ekonomiyi birbirine bağlıyor. ABD pazarı özellikle sosyal oyun pazarında büyük satın almalara sahne olurken, Çin'de 420 milyon internet kullanıcısının yarısından fazlası (235 milyon) sosyal online oyunlara takılıyor.

Paymentwall'un çalışma mantığına baktığımda, girişimcilerin noktaları birleştiren fikirlere odaklanabileceği gerçeği bir kez daha aklıma geliyor. Kullanıcı deneyimini kolaylaştıracak tamamlayıcı/birleştirici fikirlere de ihtiyacımız var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.