NewsBeat: Chartbeat Gerçek Zamanlı Trafik Analizini Yayıncılara Açıyor

NewsBeat: Chartbeat Gerçek Zamanlı Trafik Analizini Yayıncılara Açıyor

Gerçek zamanlı trafik analiz servisi olan Chartbeat'ten yeni bir ürün daha geldi. Mevcut halde web sitelerinin trafiğini canlı olarak görüntüleyen Chartbeat'in geliştirilmesiyle ortaya çıkan ürünün adı Newsbeat.

Newsbeat, yükselen dijital medya dünyasını odağına alıyor. Online haber siteleri ve güçlü bloglara hizmet vermek isteyen Newsbeat, yayınlanan haberlerin anlık trafiğini okuyarak bir erken uyarı sistemi görevi üstleniyor.

Newsbeat

Yeni trafik kaynağı gösterimlerinde renklerden faydalanan Newsbeat, ilk bakışta haber sitenize gelen trafiği okumanızı sağlıyor. Şu anda beta olarak genel kullanıma açılan servisi sosyal medyaya önem veren El Cezire ile New York Times, Fox News ve Times gibi dünyaca ünlü yayın kanallarının kullandığı paylaşılıyor.

Blog dünyasına ulaşan Betaworks'ün bu yeni servisinde, yazarlar da kendi yazılarının trafiğini takip edebiliyor. Haberlerin hızlı yayılım gösterip göstermeyeceği kestirilebiliyor.

Newsbeat, ziyaretçilerin ilgisini canlı olarak görmenizi ve bu ilgiye yönelik adımlar atarak ziyaretçilerinizle olan etkileşiminizi arttırmanıza yardımcı oluyor. Oldukça mantıklı ve işe yarar bir hizmet olduğunu Chartbeat ile gördüğümüz gerçek zamanlı ziyaretçi takibi bu kez daha profesyonel bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Dahası Betaworks, Chartbeat'i e-ticaret, oyun gibi farklı siteler için özelleştirmeyi planlıyor. Shopbeat bu konuda gelecek ilk örnek. Charbeat'in site üzerindeki temel işlevsel alanları tanıması ile oldukça doğru okumalar yapacaktır. Newsbeat 30 günlük deneme süresinin ardından aylık 199 dolardan başlayan üyelik modelleri sunuyor ama buna değecek bir hizmet sunulduğunu düşünüyorum. Tabii benzer servislerin artmasıyla ileride bu ücretlerin düşmesini de merakla bekliyorum.

Newsbeat gerçek zamanlı ve kişisel hedeflemeli web geleceğine doğru atılan çok doğru bir adım. Chartbeat için şimdilik 3 milyon dolarlık yatırımı bulunuyor. Gözlemlediği ziyaretçi sayısı 4 milyonu geçen Charbeat, yeni servisleriyle adından daha çok söz ettirecek gibi görünüyor.

Chartbeat'de canlı olarak avc.com'un trafiğini görüntüleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.