Apple'ın Gelirleri ABD Ekonomisi İle Yarışıyor

Apple'ın Gelirleri ABD Ekonomisi İle Yarışıyor

ABD, tüm küresel piyasaları tehdit eden borçlanma ve bütçe açığı krizi ile çalkanırken, Apple ise gelirlerinde rekor üzerine rekor kırıyor. Financial Post'un yayınladığı ilginç bir habere göre var olan şartlarda Apple'ın şu anda kullanabileceği nakit parası, ABD'den daha fazla. Habere göre ABD'nin harcayabileceği nakit 73,768 milyar dolarken, Apple'ın elindeki nakit 75,876 milyar dolar.

Tabi ki bu iki farklı değer birbirlerinin tam karşılığı değil. ABD'nin 73,768 milyar doları bir borçlanma bariyerine takılmadan harcayabileceği parayı gösterirken, Apple'ın 75,876 milyar doları firmanın gerektiği taktirde nakit olarak kullanabileceği varlıkların toplamını ifade ediyor.

Buna rağmen Financial Post'un aktardığı bu rakamlar Apple'ın gücünün (ve dolaylı olarak ABD'nin içinde bulunduğu durumun) hangi noktaya geldiğini gösteriyor olması açısından ilginç ve önemli.

Diğer yandan ABD'de yaşanmakta olan borçlanma krizi 2 Ağustos'a kadar aşılamazsa bu durum başta ABD olmak üzere tüm dünyayı etkilemesi bekleniyor. Bu olası karamsar senaryodan Apple'ın da etkileneceği kesin. Buna rağmen Apple'ın mali tabloları en sert krizleri bile çok ciddi bir hasar almadan atlatabilmesini sağlayacak kadar güçlü görünüyor.

Fakat bu noktada Apple'ın ürünlerinin ağırlıklı olarak alım gücü yüksek bir tüketici profili tarafından tercih ediliyor olduğunu da unutmamak gerekli. Acaba bunu da hesaba katınca Apple'ın gerçekten de ucuz bir iPhone'a ihtiyacı olabilir mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.