Twitter Promoted Tweetleri Zaman Akışınıza Getiriyor

Twitter Promoted Tweetleri Zaman Akışınıza Getiriyor

Twitter, popüleritesini paraya dönüştürmek için seçtiği yöntem olan Promoted Tweet'in görünürlüğünü artırmak amacıyla, Promoted Tweetleri zaman akışınıza getiriyor.

Sadece markayı takip edenlere görünecek olan Promoted Tweetler, tweetin orjinal gönderildiği anda Twitter'ınız açık olmasa bile zaman akışınızda en tepede yer alacak ve daha sonrasında diğer tweetler gibi aşağıya düşecek.

Bugün Twitter'ın resmi blogundan duyurulan gelişme, aslında Twitter'dan uzun süredir beklenen bir hamleydi. Reklamlı twitter'ın kullanıcıları ne kadar rahatsız edeceği ve sponsorlu twetlerin ne sıklıkla yayınlanacağı ise aslı merak edilen sorular.

Yazıda detaylı olarak bahsedilmemiş ancak zaman çizelgenizde en üstte görünen Promoted Tweet'in sayfayı yenilediğinizde yeniden en üstte çıkması ve sonrasında yeni tweetlerle aşağıya düşmesi gibi bir durum söz konusu olabilir. Ancak bu konuda açıklanmış net bir bilgi yok.

Twitter tarafında kesin olan birşey var ki, Twitter'daki reklamlar son dönemde hızla artıyor. Bugün Twitter hesabınızı web tarayıcınızdan açtığınızda sağ menüde Promoted Profiller, hemen altında Promoted Trendler, tweetlerin arasında ise Promoted Tweetler yer alıyor. Bugünden itibaren ise Promoted Tweetler, takip ettiğiniz kullanıcıların tweetlerinin üstünde neredeyse bir banner alanı gibi yer alacak.

Twitter'ın bu hamlesinde sadece kullanıcıların takip ettiği hesapların Promoted Tweetlerinin görüntülenmesi aslında büyük bir artı, sonuçta hiçbir markayı takip etmezseniz önünüze Promoted Tweet düşmeyecektir. Ancak bu yöntem yüzünden markaların Twitter'da reklam vermelerinin amaçlarından biri olan takipçi elde etmek de başarılamayacaktır.

Markalardan gelen geri dönüşlere göre Twitter'ın bu konuda seçtiği yöntemde değişiklik yaparak, takip etsin veya etmesin herkese Promoted Tweet'in gösterilmesi bana çok olası geliyor. Sonuçta Twitter bir kere bu yola girdikten sonra gerisi müşterilerinin tepkilerine göre şekillenecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.