Vodafone Mobil Ödeme Servisini Mikro Ödeme ile Kullanıma Açtı

Vodafone Mobil Ödeme Servisini Mikro Ödeme ile Kullanıma Açtı

Mobil ödeme konusunda rakiplerine göre biraz geç kalmış olan Vodafone, bu açığı kapatarak Pazartesi gününden itibaren Mobil Ödeme Servisini yayına aldı.

Vodafone mobil ödeme altyapısını, 1000'e yakın servise mobil ödeme çözümü sunan Mikro Ödeme ile de yakın iletişim halinde geliştirmiş. Bu yüzden Mikro Ödeme Vodafone dahil tüm mobil operatörler ile çalışan ilk ve tek mobil ödeme şirketi olmuş.

Aslında bakarsanız şimdiye kadar Vodafone'un mobil ödeme servisinin olmadığının farkında değildim hatta birkaç kere de Vodafone mobil ödemeyi görmüştüm. Bunun sebebi Facebook gibi bazı yayıncıların mutlaka Vodafone'un ödeme seçeneği olarak sunulmasını istemesiymiş.

Şimdiye kadar Mikro Ödeme, Vodafone kullanıcılarına çözüm üretmek için premium SMS modeliyle hizmet vermiş. Tabii ki özel iletişim vergisi ve benzeri vergiler yüzünden bu yöntem ile yapılan ödemelerden yayıncıların eline geçen kazanç ancak %20 seviyesindeymiş. 

Özellikle genç kesimin tercih ettiği ön ödemeli hatlarda güçlü olan Vodafone'un mobil ödeme servisinin olmaması sebebiyle  Mikro Ödeme tarafı da çok sayıda şikayet almış. Tahmin edersiniz ki bahsetmiş olduğumuz kesin mobil ödemeyi yoğun olarak tercih ediyor.

2011'in Mikro Ödeme için iyi bir yıl olduğu aşikar. İlk önce Turkcell Gold Partner olan şirket, daha sonrasında Red Hurring'in listesine girmeyi başarmıştı.

Webrazzi Gündem Online Oyun panelinde duyurdukları 3Pay kredi kartı ile ödeme sistemi de şirketin yeni projelerinden biriydi. Şu anda TTNET ve Sobee gibi sınırlı sayıda üye iş yerinin kullandığı servis, önümüzdeki aylardan itibaren daha çok üye işyerinin kullanımına açılacakmış.

Son olarak Vodafone'un mobil ödeme sistemini de devreye alan şirket, dört bir yandan ödeme alabilir hale geldi. İnternet şirketlerinin büyümesi ve sektörün gelişmesi için önemli eşik noktalarından biri olan ödeme çeşitliliğinin sağlanması anlamında, 2010'dan itibaren önemli gelişme gösterdiğimizi söyleyebiliriz. Mikro Ödeme'nin dışında yabancı mobil ödeme servisleri de Türkiye'den ödeme kabul ederek girişimlerin işlerini paraya çevirmesine katkı sağladı.

Sonuç olarak Sanal POS almanın geçmiş yıllara oranla kolaylaşması ve bu tip alternatif ödeme metodlarının hayata geçirilmesinin, Türkiye internet pazarının gözle görülür şekilde büyümesinde önemli pay sahibi olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.