Desire S İncelemesi: HTC'den Aranan Bir Androidli Telefon

Çıktığı sene 'yılın telefonu' ödülünü alan HTC Desire, yerini HTC Desire S'e bırakmıştı.
Desire S İncelemesi: HTC'den Aranan Bir Androidli Telefon

HTC Desire SÇıktığı sene 'yılın telefonu' ödülünü alan HTC Desire, yerini HTC Desire S'e bırakmıştı. Bir süre önce Türkiye'de satışa sunulan ve deneme fırsatı bulduğum cihazın son zamanlarda gördüğüm en iyi akıllı telefonlardan biri olduğunu, hem performans hem de tasarım açısından HTC'nin aranan bir Androidli telefon yaptığını söyleyebilirim.

Tasarım:

Ebat: 115mm x 11.63mm x 59.8mm – Ağırlık (batarya dahil): 130 gr – Ekran: 3.7 inç, 480 x 800 çözünürlük

Desire S, ideal boyuttaki ekranıyla oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Desire'ın ön yüzünde yer alan fiziksel tuşlar yerini dokunmatik tuşlara bırakmış ve alüminyum kasa cihaza güçlü bir duruş kazandırmış. Desire S'in ön kısmında estetik bir eğim var ve telefonun kavramayı kolaylaştırıyor. Desire'a göre biraz daha ön planda olan ve Gorilla Glass adı verilen çizilmeyen kapasitif ekran da son derece hızlı yanıt almanızı sağlıyor.

HTC Desire S

Güç:

İşlemci: 1 GHz Qualcomm Snapdragon -  Bellek: 1.1 GB dahili, RAM: 768 MB - Pil: 1450 mAh

En güncel yazılımlarla kullanılabilen Desire S gayet güçlü bir cihaz.  HTC Desire HD ile aynı işlemci ve RAM'e sahip.  Desire S'in ekranının Desire HD'den küçük olması da ve daha güçlü bir pile sahip olması cihazı bir kaç gün boyunca keyifle kullanmanızı sağlıyor.

Kamera ve Ses:

Desire HD’nin 5 megapiksellik kamerası gündüz çekimleri için tatmin edici. Led flaş düşük ışıkta başarılı ve kamera'nın özel ayarları ve fotoğraf düzenleme (kesme, efektler) uygulaması yine standart dışı fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor.

Mercedes SLK 200

Gece çekimleri için diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi çok verimli değil ama ihtiyacınızı karşılayabilir. Arka kamera 720p HD video kaydı yapıyor ki bu da günlük çekimler de son derece yeterli. VGA ön kamera ise standart kabul ettiğimiz bir görüntülü konuşma deneyimi sunuyor.

Ses konusunda ise HTC Desire S'in hoparlörlerinin iddalı olduğunu söylemek zor. Genel olarak temiz bir ses çıkış kalitesi var.

HTC Sense ve Andoid 2.3 ( Gingerbread ):

HTC'nin kendine has arayüzü Sense , Desire S'te son sürümüyle (Sense 2.1) geliyor ve Android 2.3 ile uyum içinde çalışıyor. Güncel sürümü Android 2.3.3 olan cihazın yenilenen üst bildirim menüsünü indirdiğinizde hızlı ayarlar menüsü eklenmiş. Bu menü kablosuz bağlantılarınızı hızlıca kontrol etmenizi sağlıyor.

HTC Desire S

Desire S’te de Android klavyesi bulunmuyor ama kendi klavyesi başarısını sürdürüyor. Kelime tamamlama özelliği Türkçe ve İngilizce için hızlı yazı yazmanızı sağlıyor.  HTC Desire S, beklenen Andorid 2.3.4 güncellemesi ile de Google Talk'ta görüntülü ve sesli arama yapma imkanını saklı tutuyor.

Bağlantı:

Mobil: HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps – Kablosuz:  802.11 b/g/n DLNA – Bluetooth: v2.1 – USB: microUSB

Mobil bağlantılar Desire S'te sorunsuz çalışıyor ve Android'in tarayıcısı ile internette hızlıca gezilebiliyor. DLNA desteği kullanmak cihazını yeni nesil bir televizyona bağlamak isteyenler için varlığını korurken, kablosuz internet paylaşımı için Wi-Fi Hotspot özelliği elinizin altında duruyor.

Android'in yeni tarayıcısında Google.com anasayfasının üst kısmına eklenen arama menüleri dikkat çekiyor.

Uygulamalar:

Android Market’in açılması uygulamalar konusunda bir rahatlık sağladı ancak halen ücretli uygulamalara erişilemiyor. Bazı uygulamaları aradığımda ise sonuç alamadım ve market.android.com'dan ulaşabildim.

Android Market'in yeniliklerinden olan markaya özel uygulama kategorisinnde HTC'nin önerdiği uygulamalar gösteriliyor ki bu işinize yarayacak uygulamaları kolayca bulmanız için son derece faydalı. HTC'nin Facebook ve Twitter uygulamaları ise halen tam anlamıyla isteneni veremiyor.

Cihazdaki uygulamalar ana menüde 3 bölümde (tüm uygulamalar, sık kullanılanlar ve indirilenler) sunuluyor. Bu sayede hem uygulamalara daha kolay ulaşabiliyorsunuz hem de sık kullandığınız uygulamaları sırayla görebiliyorsunuz.

Ek Özellikler:

Desire HD'de olduğu gibi Desire S de usb bağlantılı şarj kablosuyla geliyor.  G-Sensörü, dijital pusula, mesafe sensörü ve ortam ışığı sensörü de duyarlı bir cihaz kullandığınızı hissettiriyor.

Fiyat / Performans :

Desire S'i hem güçlü hem kullanımı kolay cihaz olduğu için tavsiye ediyorum. Piyasa fiyatı 1000-1200 TL civarında olan Desire bu anlamda da benim için rakipleri arasındaki avantajlı yerini koruyor. HTC Desire'dan daha iyi, HTC Desire HD'den daha ucuz, daha küçük ve daha uzun pil ömrüne sahip bir Androidli cihaz arıyorsanız kesinlikle HTC Desire S'e bir göz atın.

HTC Desire S’nin resmi sayfasını ziyaret edebilir, aşağıda yer alan inceleme videosunda Shiftdelete.net'in gözünden Desire S'i tanıyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.