Microsoft Office 365 İle Google İşletmeler'e Rakip Oluyor

Microsoft Office 365 İle Google İşletmeler'e Rakip Oluyor

Microsoft, bulut tabanlı yeni servisi Microsoft 365'in açılışını yaptı. 2010 sonunda tanıtılan ve 200 bin işletmenin kayıt yaptırdığı servis, Microsoft için oldukça önemli.

Mevcut bazı yazılımların tamamen online olarak modellendiği Microsoft 365'te özellikle küçük/orta işletmelerin ihtiyaçları buluta taşınıyor. Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online ve Microsoft Lync'i kapsayan yeni servis Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı Steve Ballmer tarafından tanıtıldı ve Google'ın bu alandaki gücünü kırmak istiyor.

Microsoft -  Office 365

Google Apps'e online dökümanlar tarafı da dahil olmak üzere rakip olacak Office 365, web tabanlı eposta, ortak takvimler, anlık mesajlaşma, video konferans ve web sitesi uygulamalarını da kapsıyor. Bu uygulamalar içinden istenilenler aylık 2 dolar ile 27 dolar arasında değişen ücretler karşılığında kullanılabiliyor. Office 365 Marketplace'ten çeşitli uygulamalar da satın alınabiliyor.

Microsoft'un rakip olduğu Google İşletmeler (Google Enterprise) tarafında Gmail, Google Dökümanlar, Google Takvim, Google Talk ve Google Siteler bulunuyor. Arama motoru devi geçtiğimiz Eylül ayında 3 milyon küçük işletmeye eriştiğini paylaşmıştı.

Özellikle ofis programlarında gelişen pazarların neredeyse tek tercihi Microsoft ama Google ürünleri hemen hemen tüm platformlarda hizmet vererek esnek bir kullanım sağlıyor. Hatırlarsanız Google, Cloud Connect ile Microsoft dökümanlarının Google Docs'a taşınmasının yolunu açmıştı. Diğer yandan mobil tarafta Androrid'in yükselişi de Google'ın elini güçlendiren bir durum. Microsoft'un kendini bu pazarda nasıl konumlandıracağını merakla izliyorum..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.