Pandora da Yükselen Bir Değerle Halka Açıldı

Pandora da Yükselen Bir Değerle Halka Açıldı

Online müzik (radyo) servisi Pandora bir süredir konuşulan halka arz adımını attı. Dün New York Borsası'nda P sembolüyle işlem görmeye başlayan servisin yükselen hisseleri şu anda şirketin değerini 2.78 milyar dolara yükseltmiş durumda.

Halka arz için hisse başı 7-9 dolar fiyat biçilen Pandora'nın hisseleri geçtiğimiz hafta 10-12 dolar seviyesine çıkmıştı. Önceki gün 16 dolardan işlem görmesi beklenen hisseler şu anda 17 dolar seviyesini geçmiş durumda.

Halkz arz sürecince yükselen hisse fiyatları Pandora'nın değerini 1,3 milyar dolardan önce 1,9 milyar dolara, son olarak ise 2.6 milyar dolara çıkarmıştı. An itibariyle online müzik servisinin piyasa değeri 2.78 milyar dolar.

Sadece ABD'de hizmet veren Pandora, 2000 yılında The Music Genome Project adıyla yeni bir online müzik deneyimi yaşatmak için Tim Westergren tarafından kurulmuştu. Servis bugüne kadar 94 milyon kullanıcısına 3.8 milyar saat süresince yayın yaptı. Kuruşulundan 11 yıl sonra New York Borsası'nda 200 milyon dolardan fazla kazanması beklenen Pandora, yeni web milyonerlerinin doğmasını sağlayan başarılı şirketler sınıfına girdi.

Pandora da LinkedIn kadar olmasa da kendine has popüleritesiyle başarılı bir halka arz süreci yaşadı ve gösterdi ki ABD'de herkesin gözü halka arz edilen web şirketlerinin üzerinde. Bu durum, ABD'de hızla artan risk sermayedarlarının gerçek hayatta web ve mobil servislere gösterdiği ilgiyi doğrulamış oluyor. Diğer yandan LinkedIn'in başarılı bir çıkış yapması bu anlamda son derece pozitif bir algı oluşturdu ve sanırım 'ışığa yönelme' eğilimimiz halka arz olunan diğer şirketlerin de değerini yükseltti.

Bu pozitif etkiden kaç şirket daha faydalanacak bilmiyorum ama Facebook, Zynga ve Groupon'un halka arzına nasıl bir ilgi olacağını kestirmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.