Sims Social: Sanal Dünya Sims Facebook'a Geliyor

Sims Social: Sanal Dünya Sims Facebook'a Geliyor

Sanal dünya Sims, Facebook'a giriş yapmaya hazırlanıyor. Electronic Arts'ın E3 Expo'da yaptığı açıklamaya göre Sims Social adı verilen yeni Sims, Facebook arkadaşlarımızı da oyunun içine katacak.

Sims Social için açılan Facebook sayfasında oyun hakkında kısa bir bilgi yer alıyor. Ücretsiz olacağı bahsedilen Sims Social, sanal ürün ve çeşitli oyun içi yeteneklerin satışına dayalı bir modelle çıkacak. EA, Facebook sayfasının beğeni sayısına göre oyuna ekleyeceği yeni ürünleri de açıklıyor.

Sims SocialFacebook'a taşımak için SimSocial servisini 23 Haziran'da kapatacak olan online eğlence devi, gerçek kişiler ve gerçek ilişkiler ile Sims'e ciddi bir derinlik kazandıracak. Sims Social'ın kişisel bilgilere ne kadar gireceğini şimdilik bilmesek de ulaşacağı oyuncu kitlesini düşünürsek oldukça büyük bir dünyanın kapılarını açacağını söyleyebiliriz. Sims Social'ın mobil uygulama ile destekleneceği de gelen haberler arasında.

EA, şu anda Zynga'nın ardından Facebook'un en büyük 2. oyun geliştiricisi konumunda. Zynga ile arasında büyük bir fark olsa da Sims Social, EA'yi Facebook'ta kesinlikle yükseltecektir.

Playfish‘i 400 milyon dolara, Angry Birds'ün dağıtıcısı olan Chillingo'yu da tahminlere göre 20 milyon dolara satın alan EA, popüler futbol oyunu Fifa'yı da Facebook'a taşımıştı. Son olarak Firemint'i bünyesine katan EA'nin bu alandaki yatırımları hız kesmeyecek gibi görünüyor. Bakalım Sims Social dünyayı Farmville ve Mafia Wars'un elinden kurtabilecek mi..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.