Moshi Monsters: Çocuklara Yönelik Sosyal Ağ 50 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Moshi Monsters: Çocuklara Yönelik Sosyal Ağ 50 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Mark Zuckerberg Facebook'un 13 yaşın altındaki kullanıcılara da açılması gerektiğini söylerken, bu genç kullanıcılar internette kendi sosyal mecralarını bulmuş gibi görünüyorlar. Mind Candy, yayınladığı basın bülteninde özellikle 5 ve 12 yaş arasındaki kullanıcılara yönelik sosyal ağ özelliklerine de sahip sanal oyun dünyası Moshi Monsters'ın 50 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Bu haber hem sosyal medyanın çocuklar üzerindeki etkilerinin çok tartışıldığı bir dönemden geçiyor olmamız açısından önemli. Hem de bundan sadece 3 yıl önce iflasın eşiğinde olan bir firmanın yenilikçi bir fikir ile nasıl Disney ve Pokemon gibi devlerle yarışır hale gelebildiğini göstermesi açısından son derece önemli bir haber.

Bundan sadece 4 ay önce 35 milyon kullanıcısı bulunan Moshi Monsters'ın Şubat ayından bu yana 15 milyon yeni kullanıcıya ulaşmış olması bir tesadüf değil ama riskli bir ticari kararın sonucu. Mind Candy'nin kurucusu Michael Acton Smith işler pek de iyi gitmezken kalan son kurşunuyla, sadece çocuklara hitap edecek bir online sanal dünya projesini hayata geçirmeye karar verdi. Moshi Monsters, çocukların sanal canavarlar seçip onları yetiştirmesi ve diledikleri gibi kişiselleştirmelerine olanak veren, bu canavarlar ile dolaştıkları sanal dünyada çeşitli oyunlar oynayabildikleri ama daha da önemlisi diğer çocuklarla etkileşimde bulunabildikleri bir sosyal ağ yapısı.

Smith'in oynadığı kumar tutmuş gibi görünüyor çünkü milyonlarca kullanıcıya sahip olan Moshi Monsters için internet giderek dar gelmeye başladı ve oyuncaklar, bilgisayar oyunları, oyun kartları ve bir de çocuk dergisi ile sanal dünyanın dışına da taşmaya başladı. Hatta Mind Candy, şu anda müzik projeleri, canlı turlar düzenlemek, bir TV platformu kurmak ve daha da ilginci bir Moshi Monsters filmi için görüşmeler ve çalışmalarını sürdürüyor.

Çocuklara yönelik eğlence sektöründe ilk akla gelen isim olan Disney daha önce 700 milyon dolara Club Penguin'i, 763 milyon dolara Playdom'u ve birkaç ay önce de TogetherVille'i satın alarak çocuklara yönelik internet mecralarına çok ciddi yatırımlar yapmıştı.

Eğer Disney bu konuda satın almalara devam etmeyi düşünüyorsa Moshi Monsters için kısa zaman içinde karar vermesi gerekiyor gibi görünüyor. Çünkü Moshi Monsters kullanıcı sayısını ve değerini her geçen gün artıyor ve Disney'in bile gözden çıkarmakta zorlanabileceği bir değerlemeye ulaşmasına çok zaman kalmadı…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.