Foursquare INQ'nun Facebook Telefonuna Entegre Oluyor

Foursquare INQ'nun Facebook Telefonuna Entegre Oluyor

Geçen yıldan beri adı Facebook telefonu olarak da adı geçen INQ'nun sosyal ağa tam entegrasyonlu telefonu Cloud Touch hakkında yeni gelişmeler paylaşılmış. TechCrunch Distrupt'ta Foursquare ve INQ yaptıkları açıklamayla konum bazlı servisi telefonun anasayfasına taşıyacaklarını duyurdu.

Android tabanlı olan INQ Cloud Touch'ın anasayfasında hali hazırda Facebook sayfası bulunuyor. Şimdi Foursquare widgetı da eklenerek iki servis arasında hızlı geçiş yapılabilecek. İşletim sistemi düzeyinde bir entegrasyon olacağı için çok daha hızlı ve işlevli olacak uygulamada yakındaki mekanları görmek, özel fırsatları görüntülemek gibi özellikler bulunanacak.

Geçtiğimiz hafta Groupon ile fırsat entegrasyonları konusunda anlaşacağı konuşulan Foursquare'in, söz konusu anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda çok yol katedeceğini söyleyebiliriz. TechCrunch Distrupt'ta konuşan Foursquare CEO'su Dennis Crowley, Groupon konusunda net bişey söylemezken servisin 10 milyon kullanıcıyı geçtiğini ve ayda 1 milyon yeni üye kazandığını aktarmış.

Facebook telefonu olarak bilinen INQ şu anda İngiltere ve Avusturalya'da satışa sunulmuş durumda ve Amerikan bloglarında sıkça yer veriliyor. Telefonun Amerika'da satışa çıkmasıyla etkisinin çok daha fazla olacağını söyleyebiliriz. INQ'nun telefonu sosyal ağların gün içinde en çok bulunduğumuz mecra olduğu varsayılarak şekillendirilmiş, bu varsayım son dönemde çıkan hemen hemen tüm akıllı telefonlarda bulunuyor. Ancak şimdiye kadar telefon üreticilerinin hiçbiri telefon modellerinde, bu kadar derin bir sosyal ağ entegrasyonu gerçekleştirmedi.

INQ Cloud Touch'ın Türkiye'de satışa sunulması ise pek mümkün görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.