Facebook Anketimizde Webrazzi Takipçileri Chrome'u Seçti

Facebook Anketimizde Webrazzi Takipçileri Chrome'u Seçti

Zaman zaman sizlerle Webrazzi.com'un hangi web tarayıcılarından ziyaret edildiğini paylaşıyoruz. Önceki gün Facebook Sorular üzerinden de takipçilerimizin hangi web tarayıcısını kullandığını öğrenmek istedik ve 2 günde 1000'i aşkın kişiden yanıt aldık.

Twitter takipçilerimizi de bu ankete yönlendirdik ve Webrazzi'yi yakından takip eden kullanıcıların çoğunlukla Google Chrome'u tercih ettiğini gördük.

Anketimizi 16 Mayıs günü başlatmıştık ve 48 saat içinde Facebook beğeni sayımıza oranla %10 düzeyinde bir katılım olduğunu gördük. Anketimize oy veren Facebook kullanıcıların yarısından fazlası (674 kişi) Google Chrome'u seçmiş.

Anketi Facebook'ta görmek için tıklayın.

Chrome'u 364 oyla %30'luk pay alan Mozilla Firefox takip etmiş. Bir zamanlar internetin en çok kullanılan tarayıcısı Internet Explorer ise %5.7 karşılığında 69 oy alabilmiş. İlk 3'ü 50 oyla Apple'ın tarayıcısı Safari, 40 oyla Opera takip etmiş. Diğer tarayıcılar ve Rockmelt'i kullananlar ise toplamda 16 oy alabilmiş.

Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Anketimize oy kullananlardan 35'i bu soruyu takip etmek istemiş ve  konuya dair 8 farklı yorum yapılmış. Bu sonuçlar Webrazzi'nin son bir aylık ziyaretçi istatistiği ile birebir uyuşmasa da Chrome'un Firefox'u geçmiş olduğunu görüyoruz. Son bir ayda ziyaretçilerimizin %24.68'i Firefox'tan, %29.19'u da Chrome'dan gelmiş. %30.08'lik pay ise halen ilk sıradaki Internet Explorer'a ait. Safari %7, Opera Mini ise %5 seviyesinde ziyaretçi göndermiş.

Webrazzi’nin Facebook istatistikleri'ni paylaştığımızda 6000'e yakın sevenimiz vardı ve bugün %100'den fazla bir büyüme ile 13.000 beğeniyi geçmiş bulunuyoruz. Sayısal çokluk tek başına çok önemli olmasa da 2 gün içinde anketimize %10 düzeyinde ilgi gösterilmesine sevindik. Siz de Facebook sayfamızı Facebook.com/Webrazzi takip ederek görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Hatta şu sıralarda cevap aradığımız bir başka önemli soru ile harekete geçebilirsiniz. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.