WebMediaBrands AllFacebook'tan Sonra InsideFacebook'u da Satın Aldı

WebMediaBrands AllFacebook'tan Sonra InsideFacebook'u da Satın Aldı

Eğer Facebook dünyasında neler olup bittiğini yakından takip eden biriyseniz  AllFacebook.com ve InsideFacebook.com'u duymuş olmalısınız. 2009 sonunda bu iki rakip şirketten AllFacebook'u (SocialTimes'ı) satın alan WebMediaBrands, şimdi de InsideFacebook'u (Inside Network) da satın alarak gücüne güç kattı.

Henüz resmi olarak açıklanmasa da WebMediaBrands'ın InsideNetwork'ü 14 milyon dolar civarında nakit ve hisse karşılığında satın aldığı dile getiriliyor. Amiral gemisi Inside Facebook'u ile işe başlayan Inside Network; Inside Social Games, Inside Mobile AppsInside Virtual Goods ve AppData gibi önemli analiz/istatistik servislerini de elinde bulundurmasıyla tanınıyordu.

AllFacebook'u bünyesine kattıktan sonra 3rd Power LLC adlı şirketi de satın alan WebMediaBrands, Social Gaming Summit, Virtual Goods Summit ve iGames Summit gibi etkinliklerin de sahibi konumuna gelmiş ve sosyal medya gücünü oldukça yükseltmişti.

Artık Facebook'un büyümesine paralel olarak çevresinde oluşturulan ekosistemler de hızla değer kazanıyor. Birçok şirket ve yatırım grubu gibi WebMediaBrands da bu yönelimden kendine pay çıkarıyor. NASDAQ'da WEBM adıyla işlem gören WebMediaBrands'ın özellikle 2010 sonundan itibaren değerinin arttığı görülüyor.

Twitter'ın TweetDeck'e talip olmasını da aynı paralelde düşünebilir ve bu alanda atılacak ciddi adımların boşa çıkmayacağını söyleyebiliriz. Son olarak WebMediaBrands'ın bundan sonra Avrupalı SocialBakers ile de ilgilenebileceği söylemeden geçmeyeyim. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.